Ik dronk het voor het eerst toen ik op mijn 16e in Spanje was: Sangria. Dit heerlijke zomerdrankje, vol vers fruit, vind ik nog steeds een traktatie. Niet teveel, want het alcoholpercentage is flink, maar met wat ijsblokjes erin wordt het genoeg verdund om heerlijk lang van deze zoete, koele zomerdrank te genieten. Zon in je glas!
Cava specialist Freixenet presenteert nu een authentieke sangria in een modern jasje die net zo lekker is als de zelfgemaakte cocktail zoals deze wordt geserveerd op een Spaans terras of in een tapasbar: Mia Sangria. Er is een witte variant genaamd White Frizzante en natuurlijk een klassieke rode sangria genaamd Classic Royal. Deze fruitige cocktail zou wel eens hét drankje van de zomer kunnen worden. Sangria is hip!
Hoe maak je het?
Zorg voor een ruim wijnglas, hoe groter hoe beter, want dan kun je er lekker veel fruit en ijs in kwijt. Zorg dat er ijsblokjes koud liggen en snijd fruit in stukjes. Denk aan: appel, meloen, banaan, aardbei, framboos, sinaasappel, appel, enz. Ik geef er graag een kruidige finishing touch aan met een blaadje munt of basilicum. En vergeet het schijfje citroen niet op het glas voor een extra zomers effect.
Schenk de Mia Sangria Classic Royal of White Frizzante in de wijnglazen, doe er was ijsblokjes bij voor de verkoeling en schep er wat gesneden fruit in. Serveer direct. Genieten maar!
Inspiratie nodig?
Nog meer inspiratie nodig? Freixenet heeft zelf ook een paar heerlijke tips!
Classic Royal met:
– Aardbeien en sinaasappel
– Appel, kaneel en granaatappelpitjes
– Perzikschijfjes en verse frambozen
– Verse vijgen en reepjes sinaasappelschil
White Frizzante met:
– Munt en aardbeien
– Kiwi en mango
– Bolletjes watermeloen, honingmeloen en cantaloupe meloen, afgemaakte met dunne schijfjes limoen
– Ananas, munt en limoenschijfjes
– Bosbessen, aardbeien en frambozen met wat schijven citroen