Sinds wij een tuin hebben, is het mini Jip & Janneke zwembadje exit en is er een opblaasbaar zwembad van formaat voor in de plek gekomen. Met kleine Fee nu en dan nog wel wat spannend, zo’n groot bad, maar de groten vinden het geweldig. Hier kun je tenminste echt in zwemmen! Ze spelen er volop mee, maar wat een crime is het om dat ding op te pompen zeg. Echt niet te doen.
Inhoudsopgave
Zo staat je zwembad in een handomdraai
Opblazen is niet te doen, maar ook met oppompen ben je een aardige poos bezig. Tot ik van een buurman de tip kreeg om eens aan een compressor te denken. Heel eerlijk? Ik had echt geen idee wat het was. Dus ik heb het even opgezocht. Ze bestaan in verschillende grootten en prijsklassen, dus je kunt het zo gek maken als je wilt. En toegegeven, het is reuze handig om je zwembad in een handomdraai op te blazen met zo’n ding.
Handige doeleinden van een compressor
Zoals gezegd kun je dus je opblaasbare zwembad opblazen met een compressor, maar ook je luchtbed als je op de camping bent, je banden, je opblaasbare rookworst van de Hema en nog veel meer opblaasartikelen. Dat gaat lekker snel en eenvoudig.
Waar moet je op letten bij de aanschaf?
Zoals gezegd zijn er heel veel verschillende compressors te koop. Wat voor jou het beste is, kun je alleen zelf beslissen. Sommige compressors kun je aansluiten op het lichtnet, maar er zijn er ook die alleen werken op de 12V aansluiting van de auto of de motor. Dat is handig als je op vakantie bent, maar misschien minder handig als je het zwembadje in je achtertuin wilt oppompen. Verder is het belangrijk om de juiste ventielen te hebben en uiteraard is de prijs ook een factor om rekening mee te houden.
Nooit meer buiten adem
Met een compressor hoef je dus niet meer bang te zijn dat je buiten adem bent van het blazen. Ook is het urenlang pompen met een hand-of voetpomp verleden tijd. Je hebt al een compressor vanaf €45. Een relatief goedkope en vooral goede investering dus, voor iedereen die regelmatig iets staat op te pompen!