Zo kies jij een geschikte elektrische fiets

Zo kies jij een geschikte elektrische fietsBen je al een tijdje op zoek naar een elektrische fiets, maar vind je het lastig om een geschikt model te vinden? Dat snappen we natuurlijk maar al te goed! De keuze is  tegenwoordig zo enorm, dat je echt niet de enige bent die wel wat hulp kan gebruiken. Omdat er een aantal dingen zijn die van belang zijn bij het maken van je uiteindelijke keuze, hebben wij de belangrijkste er voor je uitgehaald. Uiteraard is het maken van een uitvoerige proefrit ook na het lezen van deze tips een absolute aanrader, maar wordt het maken van een eerste selectie in ieder geval wel een stuk makkelijker, weten we uit ervaring.

Lees ook: Wel of geen fietshelm?

Waar wil je de elektrische fiets voor gebruiken?

Voordat je begint met het zoeken naar een elektrische fiets, is het belangrijk om te bepalen waar je hem precies voor wilt gebruiken. Ben je van plan om de fiets dagelijks te gebruiken voor woon-werkverkeer of wil je hem voornamelijk gebruiken voor recreatief gebruik zoals met maken van een fietstocht in het weekend? Door vooraf voor jezelf te bepalen waarvoor je de nieuwe e-bike wilt gaan gebruiken, is het ook makkelijker te bepalen welk type fiets nu het beste bij je past.

Begin met het budget

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar je wilt niet weten hoeveel mensen zonder budget op zoek gaan naar een nieuwe fiets. De kans dat je dan met alle wensen die je vaak hebt, op een bedrag uitkomt waar een paard de hik van krijgt, is vrij groot. Nu is het logisch dat het daadwerkelijk bepalen van een bedrag wat lastig is, aangezien je nog geen idee hebt waaraan je nieuwe fiets allemaal moet voldoen. Handig is dus om wel wat speling aan te houden, zoals bijvoorbeeld een fiets van tussen de 1.500 en 2.000 euro.

Actieradius

Nu je budget bepaald is en je ook weet waarvoor je de fiets wilt gaan gebruiken, is het zaak om na te gaan denken over de afstand die je ermee wilt kunnen afleggen met een volle accu. Stel dat je iedere dag naar je werk wilt gaan fietsen en dit is bij elkaar 30 kilometer, dan is het niet handig om voor een fiets te gaan met een actieradius van 45 kilometer. De kans dat je dan in de wintermaanden moet laden, is vrij groot. Handiger is dan om te kiezen voor bijvoorbeeld 60, 80 of misschien zelfs nog wel meer. Afhankelijk van welk model fiets je kiest, kunnen er verschillen zijn.

Maak een uitvoerige proefrit

Net als bij een auto is het bij een e-bike ook heel normaal om een uitvoerige proefrit te maken. Sterker nog, dat adviseren de meeste fietsenverkopers je ook. Kies je voor een gerenommeerde partij, dan kan dit zelfs vaak op locatie worden geregeld. Een van de leveranciers waarbij dit zeker kan, is bij Amslod. Boek daarom vandaag nog vrijblijvend een proefrit en kijk samen welk type fiets aan alle wensen en eisen voldoet. Op basis daarvan kun je dan rustig een proefrit maken om te kunnen bepalen of deze fiets nog steeds voldoet.

Vorig artikelMediterraans courgette stapeltaartje met kruidenkaas
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #474
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in