Wij zijn momenteel gezegend met een warmtepomp. Met dit mooie weer trouwens echt een verademing, want deze koelt je huis in de zomer, waardoor je binnen heel behaaglijk zit. Maar dat terzijde, want de meeste mensen in Nederland hebben nog steeds een cv. Die verbruikt meestal veel energie. Dat heb ik wel gemerkt toen ik zelf nog cv had, wat een kosten hadden we daaraan zeg. Heb jij ook nog steeds een cv? Zo bespaar je nog meer op je energierekening!
Inhoudsopgave
Zo bespaar je nog meer op je energierekening
Er bestaat namelijk tegenwoordig zoiets als een slimme thermostaat Voor wie daar nog nooit van gehoord heeft: met een slimme thermostaat kun je een heleboel besparen op je energierekening. Je kunt deze namelijk veel uitgebreider instellen dan je gewend was. Vaak kun je ook zien wat je per week verbruikt en een doel instellen om de volgende week minder te verbruiken.
Gadget
Daarnaast kun je een slimme meter vaak ook op afstand bediening. Heel handig als je bijvoorbeeld een weekend weg bent en vergat de thermostaat laag te zetten. Of misschien juist wil dat in de winter je huis lekker warm is voor je thuis komt. Of voor je uit bed komt. Ik vind niks zo erg als een koude vloer als ik midden in de winter vroeg uit bed moet en daar dan op stap. Dus een slimme meter is een verademing, je kunt dan precies instellen dat de verwarming een half uurtje eerder dan jouw wekker gaat alvast aan springt, zodat je een warme vloer hebt. ’s Nachts kan hij dan gewoon uit, zodat je minder verbruikt.
Wat kost het en wat levert het op?
Een slimme meter kost ongeveer €130 euro, maar dat verdien je natuurlijk terug door stookkosten te besparen. Je besparing kan al gauw oplopen tot zo’n 8% van je huidige gebruik. Je kunt dus zelf uitrekenen hoeveel dat voor jou is. Bij ons ging het om ongeveer €150 euro per jaar, dus hadden we de aanschaf er in 1 jaar tijd uit. Toch de moeite waard, vind je niet?
Welke koop je?
Er zijn verschillende types van een slimme thermostaat verkrijgbaar. Welke het best bij jou en jouw gezin past, moet je natuurlijk zelf uitzoeken. Je kunt veel informatie hiervoor vinden online. Weeg alle voors en tegens en natuurlijk ook de prijs, goed tegen elkaar af. Uiteindelijk zul je er zeker geen spijt van hebben!