Zalmtartaar met kruidenolie. Dit recept ga je in deze blog vinden. Het is makkelijk en snel te maken, waardoor de zalmtartaar een ideaal voorgerecht is. Bijna iedereen lust het, je hebt weinig ingrediënten nodig en het ziet er eigenlijk altijd feestelijk uit. Of je dit nu met kerst op tafel zet, of gewoon bij een etentje met vrienden of familie, zalmtartaar is altijd goed.
Inhoudsopgave
Zalmtartaar met kruidenolie, een recept
Als je zalmtartaar als voorgerecht wil maken, kun je het beste kakelverse zalm halen bij de visboer. Ik ga altijd uit van ongeveer 100 gram per persoon. Dat is meer dan genoeg, zeker als je een meerdere gangen serveert. Check vooraf altijd even of er niemand allergisch is voor vis of dit helemaal niet lekker vindt. Dan is dit recept namelijk minder geschikt. Weet je zeker dat al je gasten van zalm houden? Dan is dit recept van zalmtartaar met kruidenolie een easy peasy recept wat iedereen heerlijk gaat vinden!
Wat heb je nodig?
Voor de zalmtartaar heb je ook niet eens heel veel nodig. Het allerbelangrijkste is de verse zalm, en verder heb je nog wat uit ingrediënten nodig om het wat extra smaak te geven, zoals de kruidenolie en zeezout.
- 400 gram verse zalm
- een klein uitje, gesnipperd
- creme fraîche, 4 el
- zeezout
- citroen
- bieslook en eventueel nog wat andere kruiden zoals kervel
- goede olijfolie
- kiemgroente zoals tuinkers of sisho purper
Zo maak je de zalmtartaar met kruidenolie
Snijd de zalm in kleine stukjes en doe ze in een kom. Doe de eetlepels creme fraîche er bij en wat peper en zeezout. Zet het in de koelkast tot gebruik. Maak de kruidenolie door de kruiden heel fijn te knippen en 6 eetlepels olijfolie. Doe wat peper en zout in de olie en rasp met de zesteur wat sliertjes citroen die je bij het mengsel doet.
Opdienen van de zalmtartaar
In feite is je recept voor zalmtartaar nu al klaar, snel hè? Het is alleen nog een kwestie van opdienen. Het beste gebruik je hiervoor een kookring. Die kun je online kopen als set, in verschillende formaten. Ik heb deze set in huis en gebruik ‘m regelmatig om gerechten mooi op te dienen. Heb je die niet in huis, dan kun je een kopje, borrelglaasje of soufflé schaaltje gebruiken. Die bekleed je dan vooraf met doorzichtig folie, zodat je de zalm er gemakkelijk uit krijgt. Doe de zalmstukjes in de kookring of de vorm en maak het zalmtartaartje op een mooi wit bord. Druppel wat van de kruidenolie er omheen en doe een klein beetje bovenop. Leg wat kiemgroenten erop. Dien je zalmtartaar met kruidenolie direct op. Eet smakelijk!