WOWCRAB is een hip seafood restaurant. Misschien zag je het al een keer op Instagram of TikTok voorbij komen, want ze vallen zeker op met hun fantastische seafood boil’s. De Cajun-keuken is afkomstig uit Frankrijk, waar kolonisten deze unieke keuken in de 18e eeuw naar Noord-Amerika hebben gebracht en ontwikkeld. In Canada en de VS werden cajungerechten in westerse stijl gegeten: zeevruchten met daarnaast worstjes, aardappelen en maïs.
Lees ook: Recept gemarineerde zalm met kruidenolie
Inhoudsopgave
WOWCRAB, een hip seafood restaurant
Ik heb WOWCRAB in Den Haag mogen ervaren. Je vindt dit seafood restaurant aan de Grote Marktstraat 37, waar vroeger Jamie Oliver zat. De felgekleurde neonlichten zie je al van ver en nodigen uit om naar binnen te gaan. We kregen een tafeltje voorin de zaak. Daar zit je leuk, zo onder de filmletters, maar het was wel jammer dat veel mensen de deur open laten staan bij binnenkomst. Daardoor werd het snel koud. Ik zou je dus aanraden om verder in de zaak een tafeltje te kiezen.
Alcoholvrije cocktails
WOWCRAB serveert cocktails zonder alchohol (en ook met). Alcoholvrije cocktails. Mocktails dus 🙂 Ik nam een virgin pornstar en mijn tafelgenoot een virgin Mojito. Ze zagen er prachtig uit en waren ook lekker. Voor mij wel wat aan de zoete kant. Als je liever geen cocktail drinkt kun je ook frisdrank, water of thee bestellen. Dit doe je trouwens via een qr code op je tafel, heel handig. Invoeren en even later word je drankje gebracht.
De geschiedenis van Cajun & WOWCRAB
Tijdens de Franse kolonisatie in Azië werd een nieuwe Frans-Aziatische stijl ontwikkeld. Recepten met zeevruchten, gemaakt met vissaus, citroengras, gember en de traditionele Cajun-ingrediënten: oude laurier, knoflookboter en Creoolse kruiden. Meestal werd dit in Azië in een kom witte rijst gegeten. Toen in de jaren zeventig een stroom Aziatische migranten naar de VS kwam, brachten zij ook de nieuwe Frans-Aziatische fusion terug naar Noord-Amerika. De Westerse en Oosterse cajunstijlen smolten samen tot de versie zoals we die nu kennen: de Franse cajun met een Aziatisch tintje, gegeten naast maïs, worst en aardappelen. Deze populaire cajun-zeevruchten worden in het hele land gegeten, vooral langs de kust van Californië met uitzicht op het strand en de zonsondergang. WOW Crab nam dit idee in 2021 mee naar Nederland en zo werd het concept van deze Seafoodbar geboren.
Sharing is caring
Het eten van zeevruchten op een grote schaal, terwijl je ze deelt met vrienden en familie is natuurlijk heel leuk en geeft weer een andere gevoel dan het traditionele uit eten gaan. De visgerechten zijn kakelvers en superlekker. Wij hadden een grote schaal met de WOW cajun saus en dat was echt om je vingers bij af te likken. Zo’n grote bult met vis en schaaldieren ziet er natuurlijk ook fantastisch uit, het vuurwerk maakte het helemaal fantastisch. Op tafel liggen wegwerpschorten, die je zeker moet aantrekken, want kreeften en krabben kraken spettert nogal. Verder vind je op tafel ook plastic handschoentjes, zodat je handen niet vies worden en een kraker, zodat je al het kreeftvlees en krabvlees eruit kunt halen.
Seafood to the max
Op de schaal vind je een kreeft, een kingkrab, rivierkreeftjes, gamba’s, allerlei schelpen zoals kokkels en mosselen. Ook is er mais en frietjes. Hoewel de frietjes erg lekker waren in de cajun saus, had ik misschien ook nog wel wat apart willen hebben. Ze waren nu namelijk niet meer zo knapperig. Verder vond ik het wel wat veel, zo’n grote schaal, achteraf gezien. Doordat alles dezelfde smaak heeft, heb je er ook een bepaald moment ook wel genoeg van. Wat wel heel tof was: we mochten wat over was meenemen naar huis! Zo kun je er de volgende dag ook nog van genieten. Ik hou van zulke initiatieven. De volgende dag maak je er een lekkere curry van met rijst en zo verspil je ook geen eten.
Vangst van de dag
Wie zich afvraagt of zoveel vis wel vers is: ja, dat is het! Iedere dag wordt het vers afgeleverd en daarom kan de inhoud van de seafood boil ook wat anders zijn per dag. Je bent namelijk afhankelijk van wat de vangst van de dag is en weet nooit vooraf precies wat er geleverd wordt. Daarom is het dus ook prima om wat overblijft mee naar huis te nemen, je weet zeker dat het de volgende dag ook nog goed is.
Het interieur van WOWCRAB
Het interieur ziet er trouwens wel gelikt uit. Veel neon, toffe filmletters op de muur en het heeft ook wel wat industrieels. Daarnaast hangen er veel planten. Bij de deur word je meteen welkom geheten door de eigenaar, die je naar een tafeltje leidt en je uitlegt hoe je kunt bestellen met de qr code. Je kunt trouwens je eerste drankje gratis krijgen als je iets op Instagram post, wat best de moeite is als je een cocktail drinkt, want die zijn prijzig. Wij sloten trouwens af met een overheerlijke Oreo red velvet cheesecake en een kopje thee of koffie. Vond ik heel lekker na die enorme schaal vis, dus dat is nog wel een aanrader. WOWCRAB is een echte ervaring of beleving, net hoe je het wil noemen. Zeker de moeite waard om eens te proberen!