Warme chocolademelk met een sneeuwman

sneeuwman chocolademelk marshmallowIn de winter is het heerlijk om na een lange wandeling onder een dekentje te kruipen met een kop dampende chocolademelk in je handen. Dat heb je dan wel verdiend zeg maar. Een extra traktatie is het als je een warme chocolademelk met een sneeuwman maakt. Of krijgt. Kinderen vinden dit ook heel leuk. En het is supereenvoudig te maken. Het kost maar weinig extra tijd, maar je hebt er wel een groot plezier van. Of het nou sneeuwt of niet, zo’n sneeuwpop in je chocolademelk is een feestje. Maar hoe maak je het? Ik leg het je uit. 

Lees ook: Activiteiten om te doen als het vriest
Lees ook: Speelgoed voor in de sneeuw

Warme chocolademelk met een sneeuwman

Warme chocolademelk met een sneeuwman is niet ingewikkeld om te maken. In feite is het gewone warme choco met slagroom en een marshmallow erin. Ik maak ‘m altijd wel extra lekker en extra mooi. Hoe, dat ga ik je hieronder vertellen. Je moet er wat dingen voor aanschaffen. Ik koop deze producten meestal aan het begin van de winter, zo half november ofzo. Dan heb ik er de hele tijd plezier van. Met kerst, met sinterklaas, als het gaat sneeuwen. De kinderen vinden het altijd leuk als ik de sneeuwpop chocomelk op tafel zet als verrassing. Soms vragen ze er ook om, bijvoorbeeld na een wandeling in de kou. 

kids gaan warme choco drinken met een sneeuwman erin

Wat heb je nodig voor een drijvende sneeuwpop in je warme melk?

Wij maken de drijvende sneeuwman altijd in chocolademelk, maar ben jij een liefhebber van Chai Latte, Pumpkin Latte, Golden Latte of anijsmelk, dat kan natuurlijk ook. Chocolademelk maak ik het liefst gewoon van instant chocoladepoeder. Je kunt het natuurlijk ook van echte chocolade maken of met cacao poeder en suiker. De meeste dingen heb je waarschijnlijk standaard in huis, de andere producten bewaar je bij de afdeling bakken en kun je vaker gebruiken dan alleen voor deze warme chocomelk. 

sneeuwmannen chocolademelk

Zo maak je het

Om de warme chocolademelk met een sneeuwman te maken verwarm je eerst de melk met de chocoladepoeder in een pannetje of in de magnetron. Ondertussen klop je de slagroom stijf en doe je daar wat poedersuiker en kaneel naar smaak in. Snijd van de wortel hele kleine wortelneusjes. Pak twee marshmallows die je met glazuur (maak dit zelf met poedersuiker en een paar druppels water) aan elkaar vast plakt. Teken met eetbare stift de ogen, mond en eventuele knopen en prik de wortel als neus in de marshmallow. Het helpt soms om alvast met een speld een klein gaatje te prikken. Dan blijft hij beter zitten. Als de chocolademelk goed heet is doe je er een schep kaneelroom in en leg je de sneeuwman daar bovenop. Eventueel kun je zoute stokjes in de marshmallows prikken als armen en benen, maar persoonlijk vind ik dat niet zo bij zo’n zoet drankje passen. Ik laat dat meestal achterwege. Wat ik wel altijd doe, is een beetje eetbare glitter er overheen strooien. Liefst roze, maar het bestaat in allerlei kleuren. Ik vind dat extra feestelijk. Meteen opdienen natuurlijk, anders smelt de slagroom!

Alternatieve drijvende sneeuwpop in je warme melk

Heb je niet zoveel marshmallows meer in huis, of vind je dit teveel werk? Je kunt ook 1 marshmallow pakken, bovenop de sneeuwman tekenen en deze in de chocolademelk laten drijven. Is net zo leuk en minder werk. Warme marshmallows zijn trouwens heerlijk als ze warm zijn, dan worden ze van binnen een beetje zacht. Bij een winterbarbecue kun je deze chocolademelk als toetje maken en dan in een vuurtje of op de barbecue nog wat extra marshmallows roosteren. Is heel leuk. Smakelijk!

Tip: Sneeuwmanbroodjes maken

snowman in chocolademelk

Vorig artikelTips voor een snelle make-over van de kinderkamer
Volgend artikelDromen over de meivakantie
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in