Waarom zou je investeren in crypto’s?

Bitcoin is hot, evenals andere crypto’s. Je hoort en ziet er steeds meer over. Advertenties op straat en online, je hoort vrienden erover, het komt in het nieuws als de Bitcoin weer een nieuwe All Time High heeft bereikt. Dat zijn vaak positieve berichten. Toch lees je soms ook negatieve dingen, zoals pump & dump acties, waardoor mensen veel geld verliezen. Of dat wallets gehacked en leeggeroofd worden. Dat klopt, want dat gebeurt soms. Dus, waarom zou je investeren in crypto’s? Als er zoveel kan misgaan? Ik ga in deze blog uitleggen waarom ik denk dat het verstandig is om crypto’s te kopen. 

Lees ook: Crypto’s sparen met weinig risico via de DCA methode

Waarom zou je investeren in crypto’s?

Heb jij spaargeld op de bank staan? En, levert dat nog iets op? Ik kan me de tijd nog wel herinneren dat ik 7% rente over mijn spaargeld kreeg. Dat is wel heel lang geleden, maar ik weet het nog. Inmiddels is die tijd voorbij en is zelfs bekend gemaakt dat wie meer dan en ton op de bank heeft staan, mag gaan betalen. Bizar! Nu ik een deel van mijn spaargeld in Bitcoins en andere crypto’s heb zitten, heb ik al duizenden euro’s rendement. Denk daar eens even over na… Afhankelijk van het bedrag dat je er in zet, kun je in een bullmarkt, die nu gaande is, een maandsalaris aan crypto’s verdienen! 

Bitcoin of andere coins

Bitcoin is het meest bekend en geaccepteerd. Je kunt zelfs al betalen met Bitcoin op sommige plekken. Bitcoin is wel volatiel. Dat wil zeggen dat de koers in een nacht soms zo met 40% kan dalen. Maar vervolgens stijgt het soms ook weer met 50%. Dat werkt heel simpel. Er zijn bedrijven die hele grote bedragen in bitcoin investeren. Als de koers dan enorm stijgt, halen ze soms ineens dat bedrag eruit om hun winst te pakken. Gevolg: de koers daalt. Als jij er dan nog in zit, zie je je winst verdampen. Daar kun je van in paniek schieten, maar je kunt ook denken: dat trekt wel weer bij. Uiteindelijk is dat ook zo. Wat omlaag gaat, gaat ook weer omhoog (en andersom). Dat heet marktwerking. Wil jij crypto kopen? Bijvoorbeeld Bitcoin? Begin dan met een bedrag wat je kunt missen. 

Hoeveel investeer je?

Als je geen ervaring hebt, kun je het beste beginnen met een relatief klein bedrag. Wat voor jou klein is, bepaal je natuurlijk zelf. Ik adviseer om nooit meer te investeren dan je zou kunnen verliezen. Ga dus niet het bedrag wat je normaal nodig hebt voor je vaste lasten er in zetten. Ik zet bijvoorbeeld iedere maand een bepaald percentage van mijn salaris om in crypto’s. Dat is een bedrag dat ik goed kan missen, dus mocht ik het verliezen, dan lig ik daar niet wakker van. Toch is mijn investering de afgelopen maanden alleen maar meer waard geworden, zelfs 3 keer zoveel! Ik ben dus van mening dat het je vooral iets zal opleveren, maar garanties zijn er niet. 

Leer de markt kennen

Als je een tijdje bezig bent met crypto’s, leer je de markt kennen. Er zijn altijd dalingen en stijgingen. Alles wat naar beneden gaat, gaat ook weer een keer omhoog. Echter, wat omhoog gaat, gaat ook weer naar beneden. De eerste keer dat je een fikse daling meemaakt kun je flink in paniek raken. Het is belangrijk om je emoties dan uit te schakelen en er op te vertrouwen dat de koers ook weer zal stijgen. Wanneer, dat weet je niet, maar een keer gaat het weer omhoog. Soms al na 2 dagen, soms pas na 2 weken en soms pas na 2 maanden of zelfs 2 jaar! Maar omhoog gaat het. Geluld is het codewoord. Als je een half jaar of een jaar zulke dalingen en stijgingen hebt meegemaakt, heb je genoeg ervaring om een plan te maken. Dat kan zijn dat je elke maand een vast bedrag overmaakt, maar het kan ook zijn dat je je winst er uit haalt en weer in hetzelfde muntje stopt bij een dip. Zo wordt je gemiddelde inkoopprijs namelijk steeds lager. Maak een plan en houd je daar aan! Dan heb je het beste resultaat. Ik hoop dat je voldoende antwoord hebt gekregen op de vraag: Waarom zou je investeren in crypto’s?

Waarom zou je investeren in crypto's bitcoin

Vorig artikelEffectief thuiswerken, uitdaging of makkie?
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #330
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in