Het boek Voetprint Cooking kwam net te laat om nog mee te nemen in het nieuwste Hip & Hot magazine nummer met als thema Groen en Duurzaam. Dat is heel jammer, want het is een heel interessant boek! Het gaat namelijk over hoe groen je eet en kookt. De schrijfster, Dorien Soons, kwam op het idee van dit boek toen ze op de televisie hoorde dat wanneer heel Nederland 1 dag per week minder vlees zou eten, alle klimaatdoelstellingen in één klap gehaald zouden worden. Ze besloot uit te zoeken hoe dat precies zat, niet alleen met vlees, maar ook met kaas, vis, eieren en soja. Wat is slecht voor het milieu en hoe slecht nou eigenlijk precies? Hoe kun je zo gezond en milieubewust mogelijk eten? Om het iedereen die dit ook graag wil weten makkelijk te maken, heeft de schrijfster alles uitgezocht en in dit boek opgeschreven. Je hoeft alleen het boek maar te lezen om te weten hoe groen jij eet en om hier indien gewenst nog groener mee om te gaan! Ik vind het een prettig boek. Naast de eco-tips, leer je ook dat groen eten helemaal niet duur hoeft te zijn. Als je maar rekening houdt met het kopen van oa seizoensgroenten en zo effectief inkoopt, dat je niets hoeft weg te gooien. Het boek bevat bovendien een heleboel lekkere recepten die weinig voetafdrukken nalaat! (een voetafdruk staat voor de hoeveelheid broeikasgasemissies) Je koopt het boek hier.
Dank voor de recensie, super!
Grt, Dorien