Wauw, dat was het eerste dat ik dacht toen ik het boek Veggie Very Much zag. Wat een mooie fotografie, heerlijk eten en wat een verhaal. De Nederlandse Mirjam Leslie-Pringle woont nu op Ibiza op een prachtige finca en haar eerste kookboek is uit!
Mirjam Leslie-Pringle is altijd al gek geweest op vegetarisch eten. Ze probeert het niemand op te leggen, maar wil laten zien dat het niet saai is, ontzettend lekker en dat je niet hele rare dingen voor hoeft te halen in allerlei toko’s. Daarom begon ze haar blog veggieverymuch.com met als onderschrift ‘Urban Healthy Recipes’. Toen ze werd gevraagd of ze misschien een kookboek wilde uitbrengen, schreeuwde ze volmondig JA! Het resultaat mag er wezen. Een zonnig zomers boek met tachtig heerlijke recepten. Gemaakt samen met haar man (vormgeving). Fotografie deed ze voornamelijk zelf.
In het voorwoord vertelt ze eerst over haar liefde voor dieren en hoe ze naar Ibiza is verhuisd. Ze staat ontzettend dankbaar en behulpzaam in het leven. Wat een vrouw. Mirjam Leslie-Pringle is van oorsprong journalist en schreef voor grote namen als Story en Break Out!. Later regisseerde ze verschillende programma’s voor commerciële zenders.
Bij elk recept heeft ze wat persoonlijks geschreven, zoals hoe ze op het idee is gekomen. De recepten zijn onderverdeel in ‘ochtend’, ‘middag’, ‘soepen’, ‘vinaigrettes’ en ‘avond’. Mijn oog viel direct op de ‘gegrilde asperges met ei en Parmezaanse kaas’ voor in de ochtend die ze van een vriendin van haar leerde die het weer van een vriendin leerde. En inderdaad, heerlijk!
Dit boek is een aanrader voor iedereen die vegetarisch wil proberen, de flexitariër, maar ook de gevorderde vegetariër. Simpel om te maken, maar met heerlijke smaakcombinaties.
Gegrilde asperges met ei en Parmezaanse kaas
Voor 2 personen
250 g asperges
1 el olijfolie en 1 el roomboter
zeezout en versgemalen zwarte peper
5 el Parmezaanse kaas
Maak de asperges schoon en snijd de onderkantjes eraf, ongeveer 1,5 tot 2 centimeter. Gril ze met olijfolie zo’n 5 minuten in een grillpan en bestrooi met wat peper en zout. Verhit daarna de boter in een koekenpan, verdeel daar de asperges in en de eieren er mooi overheen (houd de dooiers heel), nog een beetje zout en peper en laat met gesloten deksel op een zacht vuurtje garen tot de eieren klaar zijn; tussen de 5 en 7 minuten, afhankelijk van hoe hard je ze wilt hebben. Strooi er op het laatst de geraspte Parmezaanse kaas overheen.
Je koopt het boek oa via bol.com.