Zoals veel lezers inmiddels weten, film ik bijna iedere avond de reacties van mijn kinderen op wat ik ze voorzet. Ik probeer altijd gevarieerd te eten en ook 80% van de tijd de kinderen gezonde dingen voor te schotelen. Helaas is het ook druk en soms heb ik geen zin. Of geen inspiratie. Het is dan ook superfijn dat op de website van HelloFresh ook recepten te vinden zijn (die je dus ook zonder Hello Fresh box kunt maken). De credits van deze vega naanpizza met aubergine en buffelmozzarella zijn dus niet voor mij, lang leven het internet! Ik paste het recept hier en daar wat aan trouwens.
Lees ook: gevulde tomaten met ei en spinazie
Inhoudsopgave
Vega naanpizza met aubergine en buffelmozzarella
Ik heb mappen vol met recepten. Ooit op 19 jarige leeftijd begonnen met sparen. Ik woonde net op mezelf en had geen idee wat ik elke avond moest koken. Dus ik werd lid van een foodie magazine en knipte ook wel eens wat uit de krant of een ander magazine. Wanneer het recept beviel, kwam het in een ordner. Inmiddels heb ik twee ordners die bomvol zitten met recepten. In die tijd had ik echter nog geen kinderen en dus ook geen gezeur aan tafel. Dat is nu wel anders 🙂 Met 4 kinderen is er altijd wel iemand die iets niet lukt. Dit recept vega naanpizza met aubergine en buffelmozzarella vinden ze hier lekker, min de aubergine dan. Sterre is daar ook allergisch voor. Daarom vervang ik die voor sommige kinderen door courgette. Net zo lekker!
Wat heb je nodig?
Om deze vega naanpizza met aubergine en buffelmozzarella te maken ben je niet zo lang bezig. Gemiddeld zal het je zo’n 20 minuten kosten. Een ideaal recept dus voor door de week. De ingrediëntenlijst hieronder is voor 4 personen.
- 2 aubergines (of courgette)
- 2 tenen knoflook
- 4 stuks naanbrood
- 2 gele paprika’s
- tomatensaus gemaakt van 6 stevige tomaten
- 2 tomaten
- 2 x buffermozzarella (liefst van de traiteur of de kaaswinkel, die is het lekkerst)
- verse basicilum
- rucola
- oregano (vers of gedroogd)
- olijfolie
- balsamico azijn
- peper en zout naar smaak
Hoe maak je het?
Oke, aan de slag! Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Snijd de aubergine (of courgette) in dunne plakken en bak ze in de koekenpan met wat olijfolie. Ook de paprika snijd je in dunne reepjes en je perst de knoflook. Snijd de tomaten voor de tomatensaus in grove stukken, bak in een pannetje gedurende 5 minuten en pureer dan met de staafmixer. Voeg wat zout, peper en oregano toe. Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier. Besmeer ze met de tomatensaus. Beleg ze vervolgens met de aubergine (of courgetteplakken), de paprika en de in stukken gesneden mozzarella. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Bak ongeveer 10 minuten in de oven.
Tip: Hier vind je een recept voor zelfgemaakte naan
Zo serveer je de naanpizza
Haal de basilicumblaadjes van het takje en snijd de overgebleven tomaten in kleine stukjes. Doe in een kom en druppel er wat balsamico azijn en olijfolie doorheen. Voeg de basilicumblaadjes toe en de rucola. Breng op smaak met peper en zout. Haal de naampizza uit de oven en leg ze op de borden. Bestrooi met wat basilicum blaadjes. Serveer de tomaten-rucola salade erbij. Opdienen maar!