Deze traktatie is lekker makkelijk te maken, al is het best een beetje een kliederboel. Wij maakten het op de ochtend voor vertrek in zo’n kwartiertje klaar en de traktatie van aardbeien met chocola en discodip zag er heel feestelijk uit. Bovendien is het een combinatie van een gezonde traktatie met een beetje ongezond. Hij was ook eenvoudig glutenvrij te maken voor een paar kinderen in de klas die geen gluten eten. Een glutenvrije traktatie dus.
Lees ook: Mandarijnenkatjes als traktatie
Inhoudsopgave
Traktatie aardbeien met chocola en discodip
Deze traktatie aardbeien met chocola en discodip is een hele vrolijke traktatie vol vitamientjes en kleur. De discodip is alleen niet glutenvrij, dus voor kinderen die glutenvrij eten is de traktatie iets minder feestelijk. Zij krijgen alleen een aardbei met een laagje gesmolten chocolade. Wat overigens net zo lekker is en je kunt het een beetje extra aankleden door wat gekleurde lintjes aan dit stokje te hangen.
Wat heb je nodig?
Deze traktatie past het beste in het voorjaar of de zomer, als de aardbeien weer wat goedkoper worden. Koop de aardbeien niet online, want dan zijn ze misschien niet stevig genoeg om er een stokje in te prikken. Ga ze dus zelf halen bij de supermarkt, zodat je kunt kijken of het een beetje grote en stevige aardbeien zijn. De andere producten kun je wel online bestellen.
- 30 grote en stevige aardbeien (supermarkt of groenteboer)
- 30 lolliestokjes, bamboe prikkers of saté prikkers (dit gaat minder goed, omdat ze vrij dun zijn)
- Smeltchocolade
- Discodip
- Eau bain marie pan om de chocolade in te smelten
Hoe maak je de traktatie?
Smelt ongeveer 200 gram chocolade in een eau bain Marie pannetje boven gekookte water tot het dun is. Roer regelmatig door. Haal de kroontjes van de aardbeien. Vul een diep bord met discodip en zet de prikkers klaar voor gebruik. Gebruik hoge glazen om de prikkers met aardbei in te zetten en zorg vast voor een plekje in de koelkast om de chocolade sneller te laten drogen. Per glas kunnen er ongeveer 5 a 10 aardbeien in, afhankelijk van de grootte van het glas. Leg eventueel een theedoek in de koelkast, want de chocola kan er nog afdruppen in het begin. Prik elke aardbei op een prikker en haal ze door de gesmolten chocolade en daarna meteen door de discodip. Zet de prikker met aardbei in een hoog glas en maak de volgende. Als je glas vol is, zet je deze in de koelkast en ga je weer verder met de volgende serie tot alle aardbeien op zijn. Na ongeveer 10 a 20 minuutjes in de koelkast zijn de aardbeien klaar om mee te nemen naar school. Leg er eventueel een theedoek overheen, zodat de klas niet meteen ziet wat het is. Veel trakteerplezier!