Wanneer je thuiskomt van je werk kan je soms weinig zin hebben om uitgebreid te koken. In het weekend heb je alle tijd om lekker uitgebreid in de keuken te staan. Lang de tijd nemen voor je favoriete recept of iets nieuws proberen. In dit blog lees je meer over lekkere vleesgerechten die je in het weekend kunt maken.
Inhoudsopgave
Neem de tijd in het weekend
De koudere maanden komen er weer aan en veel mensen hebben dan zin in een lekkere warme maaltijd. Wat dan het eerst bij mij opkomt is een lekker stoofpotje met rundvlees dat zo mals is dat het op je tong smelt. Het duurt misschien even voordat je kunt genieten, maar er is toch niks lekkerders dan een pruttelende pan op het vuur en de heerlijke geuren die zich door jouw huis verspreiden.
Er bestaan talloze mogelijkheden wanneer je kiest voor een lekker stoofpotje. Denk bijvoorbeeld aan het populaire zuurvlees met patat of een lekkere kippenstoof met rijst. Eén ding is zeker! Deze sudderende pan zal warmte bieden op de koudere dagen.
Maak er iets bijzonders van
Hou jij van een lekker stukje vlees? Dan zijn steaks echt iets voor jou! Misschien niet het meest originele stuk vlees, maar wel erg lekker! Het is dan ook niet voor niets het populairste vlees!
Natuurlijk is het vlees zelf de sterspeler op het bord, maar je kunt ook een feestje maken van de andere producten. Denk aan lekkere aardappeltjes uit de oven, een heerlijke salade of de groente van dat moment. Dit is echt een maaltijd waar je de hele dag naar uit kunt kijken, dus koop een heerlijk stuk vlees bij de online slager en maak er iets bijzonders van!
Barbecueën kan ook later in het jaar
De barbecue zoals wij die vroeger kende, is verleden tijd. Natuurlijk is het heerlijk om af en toe op de traditionele wijze het vlees te bereiden, maar af en toe kan het ook leuk zijn om een lastiger stuk vlees op de barbecue te gooien. Tegenwoordig zijn barbecues veel moderner en uitgebreider, waardoor je de temperatuur veel beter kunt beheersen.
Hier kun je echt de tijd voor nemen om ervoor te zorgen dat je het perfecte stuk vlees bereidt. Neem bijvoorbeeld eerst de tijd om het vlees lekker te marineren. Hierdoor wordt het vaak een stuk malser en de smaak dringt goed door. Laat het daarna langzaam garen, waardoor het vlees niet te snel warm wordt.
Lekkere vleessoorten zijn brisket, procureur of andere braadstukken. Je kunt hier het best vlees voor kopen dat een hoog vetpercentage heeft. Dit zal smelten tijdens het bereiden, waardoor het heerlijk mals wordt. Het kost wat tijd en geduld, maar geloof ons, je hebt dan ook wat om te serveren.
Maak het jezelf makkelijk
We kunnen ons voorstellen dat je in het weekend geen zin hebt om uitgebreid boodschappen te doen. Alle tijd die je niet uit huis hoeft, kun je lekker in de keuken besteden. Tegenwoordig hoef je helemaal niet meer naar een slager toe. Je kunt namelijk alles online bestellen bij een online slagerij.
Hier kun je gemakkelijk navigeren tussen verschillende producten. Je kunt zelfs gemakkelijk selecteren welk soort vlees je wil van kip tot varkensvlees en van rundvlees tot wild. Je vindt het allemaal. Zo hoef je niet meer te sjouwen met zware tassen vol boodschappen, maar de pakketten worden snel bij je thuis bezorgd. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van hoogwaardig verpakkingsmateriaal, zodat het vers bij jou thuis aankomt. Dit is niet alleen gemakkelijk, het scheelt ook nog eens heel veel tijd!
Na het lezen van deze blog hopen we dat je er helemaal zin in hebt. Schrijf de ingrediënten uit en haal alles in huis, want het is tijd om te koken!