Voor ons trouwen kregen Maik en ik ooit van een lief vriendinnetje deze prachtige hartvormige schaaltjes van Le Creuset. Ik ben er nog steeds verliefd op. Sindsdien ben ik fan van Le Creuset. Naast leuk zijn de schaaltjes zo handig, je kunt ze werkelijk overal voor gebruiken. Ze kunnen in de oven, onder de grill, in de magnetron, in de koelkast en de diepvriezer. De bakjes zijn makkelijk schoon te maken en slijten eigenlijk gewoon niet. Deze schaaltjes heb je voor het leven. Net als een huwelijk 😉
Inhoudsopgave
Nieuwe schaaltjes in hippe kleurtjes
Toen ik deze leuke soufflé schaaltjes in diverse hippe kleurtjes voorbij zag komen was ik dan ook meteen verkocht. Vanwege de ronde vorm zijn ze iets praktischer dan de hartvormige en ik vind de kleurtjes geweldig leuk om te gebruiken. Het liefst zou ik er van elke kleur 4 hebben ofzo, maar dat is wellicht wat overdreven. Ik heb er dus 4. In verschillende kleuren. En ik maak er soufflé in. Spinaziesoufflé: gezond en makkelijk te maken. De kinderen zijn er gek op, zo krijg ik er toch weer een groene groente eenvoudig in. Neem alleen wel de tijd, want het moet ongeveer een uur in de oven.
Recept spinaziesoufflé
Ingrediënten: 750 gram spinazie, 4 eieren, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, 200 gram geraspte kaas naar keuze, eventueel verse kruiden.
Zo maak je het
Roerbak de spinazie in de wok in olijfolie, in delen. Voor een caloriearme variant kun je de spinazie ook kort koken in heet water en daarna laten uitlekken. Doe een klein beetje slagroom door de spinazie en vermaal het met de staafmixer.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Splits de eieren. Laat de boter smelten in een pan en voeg de bloem toe. Laat op laag vuur 5 min. garen onder voortdurend roeren, tot het een egale massa is. Voeg de melk toe en breng aan de kook. Als er klontjes in zitten kun je dit oplossen door de staafmixer even te gebruiken.
Voeg de kaas toe, laat die smelten en neem de pan van het vuur. Laat een beetje afkoelen. Schenk wat van de saus bij de eidooiers en roer goed door. Schenk dit mengsel terug in de pan met de saus en roer tot een gladde massa. Schenk de saus bij de spinazie en voeg peper en zout naar smaak toe.
Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom en spatel de massa door het spinaziemengsel. Schep alles in de leuke gekleurde schaaltjes van Le Creuset en zet de soufflé in het midden van de oven. Laat in ca. 45 min. rijzen en goudbruin worden. Doe de oven tussentijds niet open, want dan kan de soufflé inzakken. Garneer met wat verse paprika, kerstomaatjes of basilicum. Serveer direct.
Smakelijk eten!