Ik vind het een ware ontbijttraktatie: snelle havermout bananen pannenkoekjes. Het is enorm voedzaam, ik kan er de hele ochtend op door zonder dat ik aan eten of tussendoortjes denk. Dat is het grote voordeel ervan, naast dat het gewoon lekker is natuurlijk. Ze zijn lekker met een beetje agavesiroop erop of honing, maar natuurlijk ook met zelfgemaakte jam. Zo plukten wij deze zomer frambozen, waar we jam van maakten. Dat doe ik er meestal op. Aantal calorieën is trouwens 400, wat prima is voor een ontbijtje. Ik verdeel de dag meestal in drieën: tot 12 uur 500 calorieën, tot 6 uur 500 calorieën en tot 8 uur ’s avonds 500 calorieën. Als je dat schema aan houdt, is er in de ochtend zelfs nog wat ruimte voor een tussendoortje van 100 calorieën. Of wat extra’s na het avondeten.
Inhoudsopgave
Recept havermout bananen pannenkoekjes
Oke, dan nu het recept. Je hebt eigenlijk maar 3 ingrediënten nodig:
40 gram havermout of havervlokken
1 ei
1 banaan
Eventueel kun je er nog wat amandelmelk aan toevoegen, echt maar een scheutje hoor. Anders wordt het deeg te dun.
Zo maak je het
Doe het ei, 40 gram havermout en 1 banaan in de blender of pureer met de staafmixer. Als het te dik blijft, voeg je een scheutje melk toe. Doe daarna een beetje boter of olijfolie in een pan met een antiaanbaklaag. Wacht tot de bovenkant van de pannenkoek droog is en draai de pannenkoek dan om. Laat de andere kant nog even kort bakken en doe de havermout bananen pannenkoek dan op een bord. Besmeer met jam, wat Griekse Yoghurt en blauwe bessen, honing en walnoten of kies een andere topping. Als het goed is, heb je genoeg beslag om nog een tweede pannenkoek te bakken.
Serveer direct
Daarna… smikkelen maar! Eventueel nog een lekker warm kopje thee erbij, maar je ontbijt traktatie is helemaal klaar.