Best lastig soms, het combineren van wijn en spijs. Ik bekijk vaak adviezen die bij recepten staan en vertrouw er blind op. Te weinig kennis, ondanks dat ik wel een liefhebber ben van wijn. Als ik niet zwanger ben dan natuurlijk. Nu wil het geval dat Evelijn van Heuven, redactielid wijn voor Hip & Hot magazine, samen met haar man Huib Edixhoven van Vindict, een superleuk wijnboekje heeft geschreven met de naam “Smaakstof“. Dit boekje geeft in 4 x 25 tips alles wat je wilt weten over wijn en het combineren ervan met gerechten. Echt iets voor mij dus! Ik wist bijvoorbeeld helemaal niet af van het bestaan van de smaak umami. En al lezende leerde ik over de verschillende druivensoorten en hun smaakkenmerken. Niet van dat theoretische taalgebruik, maar heel toegankelijk geschreven. Echt een boekje voor de wijnliefhebber die niet te professioneel ermee bezig hoeft te zijn en er gewoon van houdt om wijn te combineren met lekker eten. Dit leuke boekje bestel je eenvoudig via bol.com en is ook een heel geschikt cadeau!
Via Hip & Hot kun je Smaakstof ook winnen. Daar moet je natuurlijk wel iets voor doen. Laat ons weten via dit formulier wat de prijs is van het boekje. Deze actie duurt tot 19 maart 2012.