Risotto met aardbeien parmaham en rucola

Risotto met aardbeien parmaham en rucolaDit is de allerlekkerste risotto voor de zomer: risotto met aardbeien parmaham en rucola. De aardbeien zijn lekker fris bij het zonnige weer, terwijl de parmaham weer voor een zoutje zorgt. Mijn kinderen zijn ook gek op deze risotto. Ik maak ‘m daarom in de zomer best vaak. Als ik er aan denk, zie ik onszelf ook altijd aan de buitentafel zitten in plaats van binnen. Een echt zomergerecht dus! En zeker een aanrader. 

Lees ook: Recept pikante risotto

Risotto met aardbeien parmaham en rucola

Deze risotto met aardbeien parmaham en rucola heb ik ooit een keer ergens in een magazine zien staan en toen met wat aanpassingen zelfgemaakt. Belangrijk is dat je lekker zoete aardbeien hebt, goede parmaham en verse rucola. Uiteraard is verse parmaham en goede witte wijn ook een must. Kies een wijn die matcht met de smaken, zodat je wat je overhebt kunt serveren bij de risotto. Dit recept is voor 4 personen, maar wij eten hier ook vaak met z’n zessen van.  

Wat heb je nodig?

1 pak risottorijst
boulion 800 ml
ui, gesnipperd
1 zak rucola
500 gram zoete aardbeien
200 gram goede parmaham, flinterdun gesneden
200 gram parmezaanse kaas
Witte wijn 200 ml

Benodigdheden risotto met aardbeien

Hoe maak je het?

Snipper je de ui en fruit je dit in de olie of een beetje boter. Daarna bak je de risottorijst tot de rijst glazig wordt. Vervolgens blus je deze af met de witte wijn en laat je het inkoken onder voortdurend roeren. Giet steeds in beetjes de boullion erbij zet het vuur zo dat het net op het kookpunt blijft en roer steeds om, anders bakt de risotto aan. Zet de wijn in de koelkast, zodat deze lekker koel blijft voor het diner. Als na ongeveer 40 minuten koken de rijst gaar is, schep je de parmezaanse kaas er doorheen. Houdt een klein beetje achter voor de garnering. Bestrooi met peper en zout naar smaak. 

opdienen van de risotto parmaham en aardbeien zomers

Aardbeien & parmaham

Tussendoor was je de aardbeien, haal je de kroontjes eraf en snijd je deze in partjes (ik doe ze meestal in vieren). Snijd ook de parmaham in kleine reepjes en bewaar ze in een kom. Roer deze op het allerlaatst door de risotto, ze hoeven maar heel kort mee te bakken. Houd ook van de parmaham een beetje achter voor de garnering.

Opdienen van de risotto met aardbeien

Pak diepe borden en verdeel de rucola erover. Zodra de risotto met de parmaham gaar is, verdeel je deze over de borden rucola. Leg op ieder bord nu wat aardbeien en bestrooi met wat parmaham en parmezaanse kaas die je voor de garnering had achtergehouden. Serveer direct, eventueel met een glas koele witte wijn. Smakelijk!

Gek op risotto? Dan moet je zeker ook deze risotto met burrata en kerstomaatjes eens proberen!

risotto met aardbeien parmaham en rucola serveren

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #435
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #436
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in