Het is een nieuwe foodtrend: het maken van recepten met burrata. Weet je nog niet wat burrata is? Deze Italiaanse lekkernij lijkt eigenlijk heel veel op mozzarella, maar is romiger. De buitenkant is dan ook gemaakt van mozzarella, maar de binnenkant is een combinatie van mozzarella en room. Hierdoor krijgt de kaas een superzachte structuur en romige smaak. Het smelt werkelijk op je tong! Ik at in Duitsland laatste een risotto met burrata om je vingers bij af te likken, en ik heb dit recept van de week thuis gemaakt. Het was erg smakelijk, dus ik deel het graag met jullie!
Inhoudsopgave
Risotto met burrata en kerstomaatjes
Ingrediënten voor 4 personen
Kerstomaatjes of kleine roma tomaatjes 400 gram
verse basilicum
2 bollen burrata (traiteur)
risottorijst
parmezaanse kaas naar smaak
100 ml witte wijn
380 gram risottorijst (liefst van de traiteur)
gesnipperd uitje
Zo maak je het
Fruit het uitje in wat olijfolie en gooi de risotto erbij. Zorg dat je de risotto omschept en bakt tot het glazig ziet. Gooi er dan 100 ml droge witte wijn bij en laat even doorkoken tot de wijn verdampt is. Maak intussen een liter groente bouillon. Gooi wat bouillon in de pan en laat de rijst zachtjes sudderen. Schep de risotto regelmatig om. Steeds als het vocht verdampt is vul je het aan met nieuwe bouillon. Het duurt ongeveer 40 minuten tot de risotto gaar is.
Ondertussen snijd je de kerstomaatjes in vieren. De burrata doe je in een kom en bestrooi je met goede olijfolie, peper en zout. Snijd ook de basilicum blaadjes door de helft.
Als de risotto gaar is doe je de kerstomaatjes erbij en laat je het nog een minuut of 5 zachtjes sudderen. Dan schep je de risotto in diepe borden. Leg naast of op de risotto de burrata. Garneer met de halve blaadje basilicum en serveer met een glaasje droge witte wijn, bijvoorbeeld van Giordano, die zijn erg lekker!