In de herfst ben ik altijd gek op soep van winterse groenten. Zoals pompoensoep met kerrie. Maar ik maakte afgelopen week een overheerlijke witlofsoep. Supersimpel, zelfs wie geen ster is in de keuken kan het. En door mijn geheime ingrediënt: witte port, duizend maal lekkerder dan de gewone witlofsoep. Dat zoetje doet ’t hem! Lekker als lunch, maar ook als maaltijdsoep met wat lekkere broodjes erbij!
Ingrediënten:
- 500 gr witlof
- 500 ml kruidenbouillon
- een scheut witte port
- cambozola (en voor wie daar niet van houdt: gewoon geraspte kaas)
- bieslook (voor de finishing touch)
- een scheut kookroom
Bereiden:
Snijd de witlof in stukjes en kook 10 minuten in de hete bouillon. Pureer met de staafmixer en giet er een scheut witte port doorheen. Laat nog even goed doorkoken en zet het vuur daarna laag. Schenk er een scheut kookroom doorheen en roer het door. Snijd de cambozola in kleine blokjes. Pak borden, of kommen, net wat je wilt. Schenk de soep er in. Strooi de cambozola in de hete soep (of strooi de geraspte kaas er overheen). Knip nog wat bieslook en strooi dat er overheen. Serveren met brood en voilà!
Smakelijk eten…