Naast de koolhydraatarme crackers, besloot ik van de week ook maar eens een koolhydraatarm brood te maken. Ik was gewoon nieuwsgierig of dat lekker zou zijn en het bleek van wel! Ook de kinderen vonden het lekker. Zeker met iets erop, kruidenboter, beste, pindakaas, vis, vleeswaar of gewoon kaas. Dus deel ik vandaag mijn recept voor koolhydraatarm brood. Misschien wil je het ook eens proberen? Of komt het handig uit, omdat je een kerogeen dieet volgt? Het is in elk geval heel lekker! En makkelijk te maken.
Inhoudsopgave
Recept voor koolhydraatarm brood
Bij dit recept voor koolhydraatarm brood heb je heel wat zaden nodig. Daarin kun je variëren. Bij mij was bijvoorbeeld de lijnzaad op, dus heb ik wat meer zonnenbloempitten toegevoegd. Dat kan gewoon, zolang je de verhoudingen maar ongeveer gelijk houdt. Je hoeft dus ook niet te denken: oh jee, ik heb geen chiazaad in huis! Dan neem je in de plek daarvan gewoon iets anders. Geen probleem. Een koolhydraatarm brood zelf maken is simpel, dus laat je niet afschrikken door de hoeveelheid ingrediënten. Ze hebben alles zo’n beetje bij de supermarkt.
Dit heb je nodig
Om dit koolhydraatarme brood zelf te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig.
- 5 eieren
- 200 gram monchou
- 200 gram Skyr of Griekse yoghurt
- 60 gram zonnebloempitten
- 40 gram chiazaad
- 50 gram amandelmeel
- 40 gram kokosmeel
- 15 bakpoeder
- 3 eetlepels psylliumvezels
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden. Zet de cakevorm in het midden van de oven en laat ongeveer 1 uur bakken. Houd het in de gaten, de bovenkant moet niet te donkerbruin worden, dan is het niet meer lekker. De binnenkant moet echter wel gaar zijn, dus check het af en toe door er even in te prikken met een satéprikker. Haal de bakvorm uit de oven en laat het brood afkoelen. Door het bakpapier, haal je ‘m er gemakkelijk uit. Als hij koud is, kun je ‘m in ongeveer 16 stukken van rond de 50 gram snijden. Ik vries ze meestal per twee in. In elk stukje zit dan ongeveer 139 calorieën, 6,6 gram eiwit, 10,6 gram vet en 2,6 gram koolhydraten. Serveer met kruidenboter, aïolie, kaas, vis of vleeswaar. Allemaal lekker!