Als je plotseling eters krijgt en je wil een overheerlijk dessert op tafel toveren wat een no time klaar is, dan is dit recept supersnelle mousse van Nutella de allerbeste tip. Ik maakte het met slechts drie ingrediënten in minder dan een kwartier. Daar doen we het voor toch? Het ziet er nog superleuk uit ook en de smaak… to die for! In deze blog deel ik mijn recept voor deze snelle chocolade mousse, die je zonder gedoe van au bain marie koken enzo kunt maken.
Lees ook: Chocoladetaart recept, snel klaar en maar 5 ingrediënten
Inhoudsopgave
Recept supersnelle mousse van Nutella
Nutella staat bekend als broodbeleg, maar op internet duiken steeds vaker geweldig lekkere recepten met Nutella op. Dat is niet zo gek, want deze chocoladepasta is een perfect ingredient om mee te koken. In het geval van deze mousse van Nutella, hoef je ook nog eens geen suiker te gebruiken. Dat zit namelijk al in de Nutella zelf.
Dit heb je nodig voor de Nutella mousse
Zoals gezegd maak je dit recept supersnelle mousse van Nutella met slechts drie ingrediënten. Wellicht heb je ze zelfs standaard in huis. Ik heb bijvoorbeeld een plantje verse munt in de tuin staan, een pot Nutella op het ontbijtdienblad staan en altijd een pakje slagroom in de koelkast. Dit gebruik ik namelijk ook vaak voor de verse soepen die ik haast wekelijks maak. Dit recept is voor 4 personen, maak de dubbele hoeveelheid voor 8 personen òf als je een groter bakje wenst te vullen. De voedingswaarde per persoon is ongeveer 412 cal.
- 250 gram slagroom
- 150-200 gram Nutella (naar smaak)
- verse munt
- eventueel wat zeezout
Zo maak je het
Om het recept mousse van Nutella te maken, doe je eerst de slagroom in een kom en je klopt deze in een minuut of 7 goed stijf. Daarna doe je er 150 gram (of meer, hangt af van hoe zoet je het wenst) Nutella in en dat roer je door. Klop nog even op de laagste stand met de mixer. Snijd de verse munt in kleine reepjes en roer ze op het laatst door de Nutella Mousse. Schep de mousse in doorzichtige amuse glaasjes en zet tot gebruik in de koelkast. In de koelkast wordt de Nutella mousse nog wat stijver en lekker koud. Je kunt het dus ook ruim van te voren maken en lekker de hele dag laten opstijven in de koeling. Maar zelfs vlak voor het serveren is geen probleem, zelfs warm en minder stijf is dit een superlekker toetje.
Serveren van de supersnelle Nutella mousse
Zet de amuse glaasjes op het aanrecht en strooi er wat hagelslag of grote korrels zeezout op. Leg op elk amuse glaasje een klein blaadje verse munt en steek er eventueel een mooi theelepeltje in. Ik gebruik zelf de theelepeltjes van Zack. Direct opdienen, eventueel met een glaasje Tia Maria. Je kunt als variatie ook een eetlepel Tia Maria door de mousse doen trouwens. Of noten. Net wat je zelf lekker vindt. Smakelijk!