Afgelopen week maakte ik deze risotto en plaatste daar een berichtje over op Instagram. Direct kreeg ik allerlei privé berichtjes van mensen die het recept wilden. Nu is dat recept niet heel ingewikkeld, maar wel te lang voor een privé berichtje op Instagram. Dus vandaag deel ik het recept pikante risotto met jullie.
Inhoudsopgave
Recept pikante risotto
Deze pikante risotto is heel anders dan de meeste risotto’s. Er gaat bijvoorbeeld geen parmezaanse kaas in. Wel wijn 🙂 En risottorijst natuurlijk. Mijn kinderen vonden het trouwens lekker, al wilde de één geen feta en de ander geen spinazie, maar verder ging het schoon op. De chorizo vonden ze namelijk bijzonder lekker.
Wat heb je nodig?
1 pak risottorijst
boulion 800 ml
1 chorizoworst
Blik tomatenblokjes (of verse in stukjes gesneden)
ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook
spinazie
Feta blokjes
Witte of rosé wijn, 200 ml
Hoe maak je het?
Eerst snipper je de ui en fruit je dit in de olie of een beetje boter. Daarna kort de knoflook erbij en dan de risottorijst. Als de risotto glazig wordt, blus je deze af met de wijn en laat het inkoken onder voortdurend roeren. Giet steeds in beetjes de boullion erbij zet het vuur zo dat het net op het kookpunt blijft en roer steeds om, anders bakt de risotto aan. Giet het blik met de tomatenblokjes (of verse tomaten) erbij en laat het vocht verdampen.
Chorizo
Bak ondertussen in een andere pan de chorizo een paar minuten en laat uitlekken op een stuk keukenrol. Bak vervolgens de verse spinazie in het overgebleven bakvet. Laat de fetablokjes uitlekken. Als de chorizo is uitgelekt, doe je deze in de risotto.
Opdienen
Doe de risotto als deze gaar is in een diep bord. Leg wat spinazie bovenop en bestrooi met wat peper en zout. Verkuimel de fetablokjes over de spinazie. Garneer eventueel met wat verse tomatenblokjes en dien op.
Smakelijk eten! Gek op risotto? Dan moet je zeker ook deze risotto met burrata en kerstomaatjes eens proberen!