Recept: couscous met pompoen en feta

Coucous. Een populaire tarwesoort die veel geconsumeerd wordt in Noord-Afrika. Het wordt gemaakt van durumtarwe, een soort griesmeel. Het wordt gedroogd en in pakken verkocht, gewoon in de supermarkt. Het fijne aan couscous vind ik, dat het zo op tafel staat. Je gooit er de juiste hoeveelheid bouillon bij, laat het even staan zodat het kan worden opgenomen en het is klaar. Vervolgens kun je het met vanalles combineren, net wat je lekker vindt. Blijft er iets over? Dan is het de volgende dag ook gewoon lekker als salade. Mijn favoriete recept is couscous met pompoen en feta. Ik deel het recept vandaag met jullie.

Ingrediënten

Ik maak altijd een heel pak couscous, maar wij zijn natuurlijk met z’n zessen. Toch gaat het vaak niet op, ik bewaard dan wat over is voor de volgende dag. Dat neem ik dan naar mijn werk mee als salade.

  • 1 pak couscous
  • boullionblokjes
  • kokend water
  • pompoen in blokjes gesneden
  • verse munt
  • feta, verkruimeld
  • cashewnoten naar smaak
  • balsamico azijn
  • honing
  • olijfolie

Zo maak je couscous met pompoen en feta

Doe het pak couscous in een kom en giet de bouillon erbij. (kijk voor de hoeveelheden op de aanwijzingen van de verpakking, maar meestal is het 250 gr couscous en 300 ml water). Laat even staan tot het water geheel is opgenomen door de couscous. Leg de pompoenblokjes in een ovenschaal en doe ze 15 minuten in de oven op 180 graden. Bestrooi daarna met wat peper en zout. Snijd de munt fijn en schep door de couscous. Houd een beetje achter voor de garnering.

Dressing

Doe ik een kommetje 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels balsamicoazijn en 3 eetlepels honing. Roer door elkaar tot alle vloeistoffen zijn opgenomen en je een mooie dressing hebt.

Borden opmaken

Doe de couscous op de borden. Verdeel de geroosterde pompoen over de couscous. Snijd de munt in kleine stukjes en strooi over het gerecht. Verkruimel de feta boven de borden. Doe wat cashewnoten er overheen. Bestrooi tot slot met wat munt en druppel er wat van de dressing overheen. Smullen maar!

Gek op makkelijke en gezonde recepten? Dan is de Mexicaanse ovenschotel misschien ook een goeie tip!

 

Vorig artikelJouw man echt blij maken met zijn verjaardag?
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #158
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in