Dit recept is lekker snel klaar, tòch gezond en bovendien heel erg lekker. Een fijne maaltijd voor als je niet zo’n zin hebt om uitgebreid te koken. Voor mij smaakte het ook zomers, maar dat kan komen doordat het toevallig ook heel lekker weer was toen ik het maakte. Om dit recept van platbrood met kruidenyoghurt, geroosterde kikkererwten en tomaat te maken moet je ongeveer op zo’n kwartiertje rekenen.
Lees ook: Supersnelle gezonde pasta
Inhoudsopgave
Platbrood met kruidenyoghurt, geroosterde kikkererwten en tomaat
Door de kruiden, specerijen en andere ingrediënten is dit een recept met een Marokkaanse twist. Voor jonge kinderen is het soms handig de ras el hanout kruiden er uit te laten, want mijn dochter van 9 vond het wat pittig. Veel ingrediënten heb je niet nodig voor het platbrood met kruidenyoghurt, geroosterde kikkererwten en tomaat, het meeste kun je op voorraad in huis halen. Wie weet heb je de kruiden wel in de tuin staan, want die zijn vers wel het lekkerste.
Wat heb je nodig?
De ingrediënten die je nodig hebt zijn niet allemaal vers, maar de tomaten en de kruiden zijn vers wel het lekkerste. Dit moet je op je boodschappenlijstje zetten voor 4 personen:
- 5 tomaten, in kwarten gesneden
- blik kikkererwten (400 gram)
- 1 eetlepel ras el hanout kruiden
- olijfolie
- platbrood, afbakversie
- verse munt
- verse koriander
- 1 teentje knoflook
- sap van een halve citroen
- 300 ml skyr
Zo maak je het
Begin met het opwarmen van de platbroodjes in de oven. Check de verpakking, meestal duurt dit ongeveer 4 minuten. Houdt de broodjes lauwwarm onder een theedoek. Zet daarna de grilstand aan op de oven op stand 3. Doe de uitgelekte kikkererwten en de tomatenstukjes op een bakplaat en bestrooi met goede olijfolie en de ras el hanout kruiden. Zet ongeveer 10 minuten in de oven en schep na 5 minuten even om. Maak ondertussen de kruidenyoghurt door de yoghurt te vermengen met de munt, koriander, knoflook en citroensap. Pureer met de staafmixer. Giet er wat olie overheen als het klaar is.
Serveren platbrood met kruidenyoghurt, geroosterde kikkererwten en tomaat
Leg op ieder bord een platbrood en besmeer met de kruidenyoghurt. Leg hierop de geroosterde kikkererwten en tomaat en leg tussendoor wat verse munt en korianderblaadjes erop. Meteen serveren. Smakelijk eten!