Platbrood met kruidenyoghurt, geroosterde kikkererwten en tomaat

Platbrood met kruidenyoghurt, geroosterde kikkererwten en tomaat en ras el hanoutDit recept is lekker snel klaar, tòch gezond en bovendien heel erg lekker. Een fijne maaltijd voor als je niet zo’n zin hebt om uitgebreid te koken. Voor mij smaakte het ook zomers, maar dat kan komen doordat het toevallig ook heel lekker weer was toen ik het maakte. Om dit recept van platbrood met kruidenyoghurt, geroosterde kikkererwten en tomaat te maken moet je ongeveer op zo’n kwartiertje rekenen.  

Lees ook: Supersnelle gezonde pasta

Platbrood met kruidenyoghurt, geroosterde kikkererwten en tomaat

Door de kruiden, specerijen en andere ingrediënten is dit een recept met een Marokkaanse twist. Voor jonge kinderen is het soms handig de ras el hanout kruiden er uit te laten, want mijn dochter van 9 vond het wat pittig. Veel ingrediënten heb je niet nodig voor het platbrood met kruidenyoghurt, geroosterde kikkererwten en tomaat, het meeste kun je op voorraad in huis halen. Wie weet heb je de kruiden wel in de tuin staan, want die zijn vers wel het lekkerste. 

Wat heb je nodig?

De ingrediënten die je nodig hebt zijn niet allemaal vers, maar de tomaten en de kruiden zijn vers wel het lekkerste. Dit moet je op je boodschappenlijstje zetten voor 4 personen:

  • 5 tomaten, in kwarten gesneden
  • blik kikkererwten (400 gram)
  • 1 eetlepel ras el hanout kruiden
  • olijfolie
  • platbrood, afbakversie
  • verse munt
  • verse koriander
  • 1 teentje knoflook
  • sap van een halve citroen
  • 300 ml skyr

Platbrood met kruidenyoghurt, geroosterde kikkererwten

Zo maak je het

Begin met het opwarmen van de platbroodjes in de oven. Check de verpakking, meestal duurt dit ongeveer 4 minuten. Houdt de broodjes lauwwarm onder een theedoek. Zet daarna de grilstand aan op de oven op stand 3. Doe de uitgelekte kikkererwten en de tomatenstukjes op een bakplaat en bestrooi met goede olijfolie en de ras el hanout kruiden. Zet ongeveer 10 minuten in de oven en schep na 5 minuten even om. Maak ondertussen de kruidenyoghurt door de yoghurt te vermengen met de munt, koriander, knoflook en citroensap. Pureer met de staafmixer. Giet er wat olie overheen als het klaar is. 

Serveren platbrood met kruidenyoghurt, geroosterde kikkererwten en tomaat

Leg op ieder bord een platbrood en besmeer met de kruidenyoghurt. Leg hierop de geroosterde kikkererwten en tomaat en leg tussendoor wat verse munt en korianderblaadjes erop. Meteen serveren. Smakelijk eten!

Platbrood met kruidenyoghurt, geroosterde kikkererwten en tomaat

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #492
Volgend artikelTransformeer je trap: De ultieme gids voor een traprenovatie
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in