Pindakaas lekkernij met havermout, chocola en banaan, dit heerlijke tussendoortje of ontbijt is een ware traktatie. Niet heel calorie-arm trouwens en zeker ook niet koolhydraatarm. Niet een ontbijtje voor elke dag dus, maar wel voor het weekend of op een dag als vandaag, als het Nationale Pindakaasdag is. Het is makkelijk te maken en kan ook de dag van te voren worden gemaakt.
Lees ook: Pumpkin Pie
Lees ook: Kwarkbollen
Inhoudsopgave
Pindakaas lekkernij met havermout, chocola en banaan
Ik maak dit recept ook wel eens als tussendoortje. Dan snijd ik er repen van die ik invries of in aluminiumfolie bewaar om mee naar mijn werk te nemen. Handig als ik niet veel tijd heb ’s morgens om iets klaar te maken. Bovendien is wat je zelf hebt gebakken altijd lekkerder dan wat je uit een pakje haalt toch?
Wat heb je nodig?
Voor deze pindakaas lekkernij met havermout, chocola en banaan heb je de volgende ingrediënten nodig.
- 100 gram havermout
- 200 ml melk
- 1 ei
- 2 el olie
- 2 el honing
- 1 banaan in plakjes
- 50 gram pure chocolade (of hagelslag) grof gehakt
- 2 el pindakaas
- eventueel 2 el kwark
Zo maak je het deze pindakaas lekkernij
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de havermout, de melk, het ei, de honing en de olie in een kom. Meng het door elkaar met de mixer. Voeg dan de plakjes banaan, de chocola en de pindakaas toe. Mix nogmaals op de laagste stand. Anders vliegt alles door de lucht. Doe het mengsel in een ovenschaal waar je bakpapier in hebt gedaan. Zet het ongeveer 30 minuten in het midden van de oven.
Opdienen van je pindakaas ontbijt
Haal de pindakaas lekkernij uit de oven en laat even afkoelen. Haal dan het bakpapier uit de ovenschotel en snijd de pindakaas lekkernij in stukken. Ik doe meestal voor een ontij een vierkant stuk en de rest snijd ik in repen om in te vriezen als tussendoortje. Doe het vierkante stuk op een bord. Doe er 2 el naturel kwark bij en strooi er wat hagelslag en dien het meteen op. Smakelijk!
Tip: meer recepten in dit leuke boekje
Lees ook: Pindakaas Kookboeken