Geen inspiratie voor het eten vanavond? Dan moet je dit lekkere pasta recept maar eens goed bekijken. Weer eens wat anders dan pasta met tomatensaus. Ook heel lekker trouwens hoor, maar zo in de zomer is dit een heerlijk fris recept. Bovendien makkelijk te maken en zelfs kinderen vinden het lekker. Wat wil je nog meer?
Inhoudsopgave
Pasta met spinazie, mascarpone en geschaafde amandel
Deze pasta is voedzaam, fris en een echt zomer- of voorjaarsgerecht. De spinazie geeft een wat wrange smaak, wat wordt afgezwakt door de frisse mascarpone. Het amandelschaafsel maakt het af, let wel op dat het niet verbranden tijdens het roosteren! Dat overkomt mij namelijk altijd… Sta ik te loeren en er gebeurt niks, ik loop heel even naar de wasbak om iets af te spoelen en alles is zwart. Grrr!
Ingrediënten voor 4 personen
200 gram verse pasta
600 gram verse spinazie
250 gram mascarpone
1 citroen
1 zakje pijnboom pitjes
Peper en zout
Hoe maak je het?
Kook de pasta in 10 minuten beetgaar. Bak ondertussen de verse spinazie met olijfolie in de wok en doe het in een grote beslagkom. (houd een paar verse blaadjes achter voor de garnering) Doe de mascarpone erbij. Pers de citroen uit en rasp met een zesteur wat schilletjes van de citroen. Doe dit bij de mascarpone en spinazie. Pureer het geheel met de staafmixer en breng op smaakt met peper en zout. Bak het amandelschaafsel in een droge koekenpan (blijf er bij en laat ze niet verbranden!)
Serveren
Giet de pasta af en doe in elke bord ongeveer 100 gram gekookte pasta. Verdeel de saus op het oog in vieren en giet een kwart over elk bord pasta. Strooi wat amandelschaafsel over de pasta en wat verse blaadjes spinazie voor de garnering. Eet smakelijK!