Met deze 3 tips kies je gegarandeerd het juiste matras voor jouw slaapwensen

Lekker slapen ben ik vooral gaan waarderen toen ik mijn eerste kind had gekregen. Natuurlijk wist ik wel dat baby’s soms ‘s nachts wakker waren en dan getroost moesten worden of wilden drinken, maar dat het betekende dat je soms wel 12 keer op een nacht uit je slaap werd gehaald had ik nooit bedacht. Een goed matras werd toen dus juist belangrijker dan ooit, want àls ik dan kon slapen, wilde ik ook wel fijn slapen! Maar hoe kies je nu zo’n fijn matras? Dat is heel persoonlijk. Met deze 3 tips kies je gegarandeerd het juiste matras voor jouw slaapwensen.

Met deze 3 tips kies je gegarandeerd het juiste matras voor jouw slaapwensen

Zoals gezegd is een goede nachtrust erg belangrijk. Een matras waarop je lekker kunt slapen en uitgerust wakker wordt is dus eigenlijk gewoon een must. Maar waar let je nu op voor je een matras aanschaft?

Tip 1: voor een goed matras hoef je niet de hoofdprijs te betalen

Uit onderzoek van de consumentenbond blijkt dat er matrassen zijn van goede kwaliteit die echt niet zo duur zijn. Dat vermoeden had ik al, maar het is fijn te zien dat het nu ook door onafhankelijke slaaptesters bevestigd wordt. Bij zulke onderzoeken houd ik overigens wel altijd in gedachten dat het natuurlijk ook maar mensen zijn die dit onderzoeken, en er dus verschil kan zitten tussen wat de ene persoon prettig vindt en de andere. Maar toch. Je hoeft er dus niet per se heel veel geld aan uit te geven. Een geruststelling toch?

Tip 2: Vergelijk goed welk materiaal je prettig vindt

Er zijn matrassen van diverse soorten materiaal beschikbaar. Wat jij fijn vindt, is verschillend per persoon. Dat is dus een kwestie van gewoon uitproberen. Er zijn bedrijven waar je een matras op proef kunt krijgen of die een actie hebben dat als het niet bevalt, je het mag omruilen. Zo kun je kiezen voor een binnenvering, pocketvering, traagschuim een een combinatie van materialen. Verdiep je er goed in en ga niet over één nacht ijs, want zo’n matras schaf je aan voor de komende 8 jaar!

Tip 3: houd er rekening mee dat een matras na ongeveer 8 jaar aan vervanging toe is

Nog een reden om niet een al te duur matras te kopen: na zo’n 8 jaar is het echt aan vervanging toe. Een matras kan immers niet in de wasmachine. Jij ligt wel elke nacht in je bed. Natuurlijk, je hebt een matrashoes, maar toch komt er vuil op en in je matras terecht. Daar ontkom je niet aan. Het schijnt dat na 8 jaar een matras ongeveer 3 kilo zwaarder is geworden door al het vuil! Het is dus wel echt belangrijk om dat regelmatig te vervangen, misschien dus zelfs iets eerder dan die 8 jaar. Neem dat zeker ook mee in je overwegingen.

Kun je een matras online kopen?

Je kunt zeker een matras online kopen! Dat wordt tegenwoordig heel veel gedaan en ik heb daar zelf ook goede ervaringen mee. Een website met veel verschillende soorten matrassen is bijvoorbeeld matrasaanhuis.nl. Hier kun je goed kijken wat de verschillen zijn en ze staan ook open voor vragen. Bovendien kun je tot 2 maanden je matras terug sturen als je er toch niet lekker op slaapt!

Hoeveel uur slaap per nacht?

Gemiddeld slapen mensen zo’n 8 uur per nacht. Dat is een gemiddelde, er zijn dus ook mensen die meer of minder slaap nodig hebben. Helaas is nodig hebben niet hetzelfde als doen, door allerlei factoren kun je ‘s nachts wakker liggen. Piekeren over zorgen die je hebt, omdat je moet plassen (dat heb ik minstens 1 keer per nacht), omdat de kinderen je wakker maken. Een matras is dus niet het enige dat helpt, maar het is wel belangrijk. Zorg dus dat je ook iets aan de andere punten doet als je slecht slaapt.

Vorig artikelVerlichting voor de badkamer
Volgend artikelHoe je goedkoop kunt reizen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in