Inmiddels ben ik in de 30e week van mijn zwangerschap aanbeland. Mijn buik zit hoog en drukt tegen mijn maag. Ik kan niet veel eten, ik kan niet vet eten en tomatengedoe is uit den boze, want dan zit ik de hele nacht rechtop in bed vanwege brandend maagzuur. Geen feestje.
Bij 30 weken zwangerschap, ben je daar zo ongeveer 26 weken van op de hoogte. Dat betekent dus ook dat ik al 26 weken geen carpaccio, gerookte zalm, sushi, sashimi, leverworst, filet americain en alcohol eet of drink. Het betekent tegelijk dat ik enorm naar juist dìe voedingsmiddelen snak! Raar hoe dat werkt, maar het is zo. Nog een week of 10 volhouden, Juutje! En na de bevalling komt er die feestweek. Met beschuit met muisjes als ontbijt, sushi als lunch, carpaccio als hoofdgerecht. De dag erna gerookte zalm als lunch en een lekker rood biefstukje als hoofdgerecht… Ik kijk er nu al naar uit.
Maar… ik ontdekte recent een superleuk boekje die mij gaan helpen de komende 10 weken nog door te komen. Dit boekje bevat 60 lekkere en gezonde recepten die je wèl mag tijdens de zwangerschap! Inclusief tips wat je het beste kunt eten bij misselijkheid, brandend maagzuur, maar ook als je gewoon snakt naar een vette hap. Uiteraard eindigt dit boekje met 3 overheerlijke recepten die je NA je bevalling weer mag.
Tamara Weide, schrijfster van Een broodje in de oven en meer… putte uit haar eigen ervaring tijdens de zwangerschap. Ze onderbouwde de recepten met informatie van haar verloskundige en van Voedingscentrum.
Het boekje is een echte aanrader, cadeautje voor jezelf, of een andere zwangere!