In de categorie lekkere voorgerechten of lunchgerechten maakte ik dit keer een recept van een Mediterraans courgette stapeltaartje met kruidenkaas. Heerlijk van smaak en het ziet er nog heel leuk uit ook. Bovendien krijg je aardig wat groenten binnen en is het niet al te calorierijk. Ideaal dus!
Lees ook: Asperge tartaar
Inhoudsopgave
Mediterraans courgette stapeltaartje met kruidenkaas
Het lekkere aan dit gerechtje is dat het hoofdbestanddeel courgette is en je dus ongemerkt al best veel groente binnenkrijgt. Daarom eet ik dit graag als lunch. Het is snel klaar, overheerlijk en ik heb al meteen de helft van mijn dagelijkse portie groente binnen. Daarnaast zit er ook tomaat en gele paprika bij. Als je het lekker vindt, kun je zelfs gebakken aubergine toevoegen. Met de kaas kun je ook experimenteren. Je kunt online kaas kopen, zoals ik heb gedaan. Er zijn vele soorten om uit te kiezen en ze passen bijna allemaal bij dit recept. Met andere woorden, dit basisrecept mediterraans courgette stapeltaartje met kruidenkaas of welke kaas dan ook is om eindeloos mee te kunnen variëren!
Dit heb je nodig
Het recept mediterraans courgette stapeltaartje met kruidenkaas wat ik hier beschrijf is voor 1 persoon. Wil je het voor vier personen maken, dan kun je het dus 4 keer de hoeveelheden pakken. Ik heb het voor 1 persoon uitgeschreven, omdat ik het dus een ideaal lunchgerecht voor mezelf vind.
- 0,5 courgette, in de lengte gesneden in 4 a 5 plakken
- 0,5 tomaat, in plakken
- 1 gele snoeppaprika (of een kwart van een grote gele paprika)
- Kruidenkaas met knoflook (of een ander soort Goudse kaas)
- olijfolie
- rozemarijn
- peper & zout
- kaasschaaf
Zo maak je het
Bak de courgette plakken in de olijfolie tot ze een beetje beginnen te bruinen. Doe hetzelfde met de gele paprika en de tomaat. Bestrooi met peper en zout na het bakken. Snijd met de kaasschaaf 6 plakken kaas. Bouw je taartje als volgt op: plak courgette, plak kaas, plak gele paprika, plak tomaat en herhaal dit 1 of 2 keer. Eindig met een stuk courgette, plak kaas en een takje rozemarijn. Bestrooi met peper en zout en druppel wat olijfolie op het bord. Leg er speels wat blaadjes rozemarijn tussen. De kaas zal een beetje smelten door de warmte van de groenten, daardoor krijg je een beetje het idee van groentelasagna, maar dan anders.
Zo serveer je het
Het mediterraans courgette stapeltaartje met kruidenkaas is het lekkerste als het nog warm is. Serveer het daarom direct, voor het afkoelt. En de kaas die over is? Die is natuurlijk ook heel lekker op je boterham of de borrelplank. Eet smakelijk!