Ik eet graag soep. Dat maak ik altijd vers, want ik hou niet van pakjes en zakjes. Het voordeel van soep vind ik, dat je kinderen groente binnen krijgen zonder dat ze dat echt door hebben. En het is makkelijk om te maken. De meeste soepen die ik maak zijn in een kwartiertje klaar. Zo ook deze mais kokossoep. Supersnel te maken en boordevol gezonde groenten. Broodje erbij en klaar is je avondeten. Handig voor die momenten dat je even geen zin of tijd hebt om uitgebreid te koken.
Inhoudsopgave
Maiskokossoep
Het voordeel van deze soep is, dat veel kinderen ‘m lekker vinden. Door de mais is hij namelijk een beetje zoetig. Je combineert dat goed met een broodje met oude kaas erbij ofzo. De kokosmelk geeft de soep een lichte oosterse smaak. Wat ik vaak doe bij deze soep is dat ik de kinderen laat raden welke ingrediënten ze proeven. Vinden ze altijd een sport om dat goed te raden en zo haal je ze meteen over om toch wat hapjes te proeven als ze vooraf moeilijk doen. Dit recept Mais kokossoep is voor ongeveer 6 personen.
Wat heb je nodig voor mais kokossoep?
lenteuitjes
blik mais
groenteboullion
200 ml kokosmelk
1 rode paprika
1 ui
1 teentje knoflook
1 el bloem
2 el olijfolie
klein beetje verse gember, geraspt
Zo maak je de mais kokossoep
Voor deze heerlijke mais kokossoep heb je een soeppan nodig. Als eerst snipper je de ui en bak je deze in de soeppan in een beetje olijfolie. Voeg het uitgeperste teentje knoflook en de verse gemberrasp toe. Bak kort mee en doe dan de el bloem erbij om het geheel te binden. Laat de mais uitlekken in een zeef en doe in de pan. Snijd de rode paprika in kleine stukjes en doe die ook in de pan. Laat het geheel kort meebakken en voeg dan 400 ml bouillon toe. Doe er tot slot 200 ml kokosmelk bij en laat even goed doorkoken.
Pureer de mais kokossoep
Pureer de soep tot de mais en paprika goed klein zijn. Kijk even hoe dik de soep is. Vind je deze te dik, dan kun je er gewoon wat kokend water bij doen. Dat kun je ook doen als je denkt dat het iets te weinig is. Roer goed door en schenk de soep in borden. Snipper wat bosuitjes en strooi die in de soep. Ik deed er ook nog wat zwart lavazout in uit IJsland, maar je kunt natuurlijk ook gewoon kruidenzout gebruiken.