Limeau, biologische limonade siroop

LIMEAU biologische limoIk ben altijd op zoek naar fijne limonades, zeker nadat wij in Tsjechië kennis maakten met de overheerlijke en frisse lemonades die je daar overal kunt krijgen. We hebben heel wat flessen meegenomen in verschillende smaken, maar die gingen er in de zomer hard doorheen. Met als gevolg dat we nu dus geen overheerlijke limo’s meer kunnen maken. Nu is dat in de herfst en winter iets minder belangrijk dan in hete zomer, maar toch drinken we het regelmatig. Zowel ik als de kinderen. Recent ontdekte ik bij de AH LIMEAU, biologische limonade siroop. In een prachtige fles, die daarna perfect dienst kan doen als kaarsenstandaard. Of als karaf voor limonade tijdens het eten. Met een takje munt leent hij zich daar perfect voor. In deze blog ga ik alles vertellen over LIMEAU: waar je ‘m koopt, hoe hij smaakt, wat er in zit aan ingrediënten en nog veel meer!

Lees ook: Recept glühwein voor kinderen

Limeau, biologische limonade siroop

Volgens de makers zijn de smaken van LIMEAU bedacht in zonnig Frankrijk op een terras. Dat begrijpen wij wel, want LIMEAU smaakt zonnig en fris. Extra fijn is het dat LIMEAU biologisch is. Deze limonade siroop wordt gemaakt in Nederland. Naast het feit dat ze volledig vrij zijn van kleurstoffen en conserveringsmiddelen zijn alle ingrediënten dus biologisch.

limo homemade tsjechie

Smaken LIMEAU

LIMEAU biologische vruchtenlimonadesiroop is er in 4 verschillende smaken: cranberry, 4 fruits, ginger ale en elderflower (vlierbloesem). Ik kan alleen oordelen over de laatste, want die heb ik de afgelopen tijd volop gedronken. Deze smaak vind ik erg lekker! Overigens wil ik wel opmerken dat er slechts 7,8% biologisch vlierbloesem extract in zit. De rest is suiker, citroensap, water, citroenzuur en hop extract. In 100 ml bereid product zitten 27 calorieën, een glas bevat meestal zo’n 250 ml dus een glas bevat ongeveer 70 calorieën en 17 gram suiker. Daar wil ik wel helder over zijn, zeker omdat kinderen LIMEAU vaak erg lekker vinden.

LIMEAU biologische limonade siroop

Houdbaarheid

Je kunt de flessen LIMEAU ongeopend wel een jaar bewaren. Eenmaal een keer gebruikt moet je de fles in de koelkast en rechtop bewaren bij maximaal 7 graden. De verhouding om de siroop te maken is 1 deel siroop op 10 delen water. Ik doe meestal en klein bodempje in mijn glas. Om het wat op te leuken, gaan er wat munt of basilicum blaadjes in en soms een framboos. In het voorjaar zijn echte vlierbloesembloemetjes natuurlijk onontbeerlijk. Dat staat extra feestelijk!

limonade cafe la fee

Wat vinden wij van LIMEAU?

Een lekkere siroop zonder suiker of suikervervangers is natuurlijk niet realistisch. Daar was ik dus ook niet naar op zoek. Ik leer de kinderen om vooral water en thee te drinken, en af en toe iets met een smaaktje. Dat kan een sapje zijn, een chocolademelk of een biologische limonade siroop zoals LIMEAU. De elderflower smaak voldoet aan onze verwachtingen als we het vergelijken met de Tjechische siroopjes, ik kan niet wachten tot er nog meer smaken komen. Als ik een verzoekje mag indienen, dan ga ik voor tijm, munt, basilicum, lavendel en duindoorn, mijn favorieten in Tsjechië. LIMEAU kopen? Dat kan bij de Jumbo of Albert Heijn, ook online!

lavendellimonade

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #303
Volgend artikelBoeken Sint-Maarten
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in