Voor de vrijdagmiddagborrel, een verjaardag, als kersthapjes op school, dit is een leuk borrelhapje: saté in een glaasje. Bovendien is het supersnel en simpel te maken. Heel handig voor papa’s en mama’s die het druk hebben met werk en de kinderen, maar wel gewoon willen genieten van iets lekkers. Of de blits willen maken bij het kerstdiner op school.
Lees ook: recept kerststol zonder toevoegingen
Inhoudsopgave
Leuk borrelhapje: saté in een glaasje
Voor dit leuke borrelhapje heb je niet veel nodig. Als je zorgt dat je een varkenshaasje in de vriezer hebt liggen en een pot pindakaas om satésaus te maken, heb je eigenlijk altijd de ingrediënten in huis om saté in een glaasje te maken. Iets wat je gasten zal verrassen. Bijna iedereen lust wel saté. Het is helaas niet vegetarisch, maar voor de vegan mensen tip ik dit recept voor vegan saté van tempeh.
Wat heb je nodig?
Zoals gezegd heb je voor dit recept niet heel veel ingewikkelds nodig. Voor 6 stokjes saté koop je 300 gram varkenshaas, satéprikkers, bruine basterdsuiker, ketjap, knoflook, peper en zout. Daarnaast heb je satésaus nodig, wat ik zelf meestal heb uit zo’n kant en klare pot bij de Albert Heijn vandaan. Beetje mengen met water, opwarmen en klaar.
Lees ook: De borrelplank om het weekend mee in te luiden
Zo maak je het
Saté in een glaasje is als borrelhapje zo gemaakt. Het kost je hooguit 20 minuutjes van je tijd. Wel is het ‘t lekkerste als je het vlees zo’n 10 uur van te voren marineert, zodat de smaken er goed kunnen intrekken. Dat doe je door de varkenshaas in blokjes te snijden. Maak een marinade van een scheut ketjap, 2 el bruine suiker en een teen knoflook, geperst. Doe het vlees er doorheen en zet afgedekt een aantal uren in de koelkast. Rijg ze daarna op een stokje. Bak in de pan of onder de gril gedurende enkele minuten (check of het vlees gaar is). Maak ondertussen de satésaus. Vul de glaasjes met een bodem satésaus. Zet het stokje omgekeerd in het glaasje. Direct serveren.
Wanneer maak je dit leuke borrelhapje?
Dit borrelhapje is zo simpel en eenvoudig, dat je het op ieder moment kunt serveren. Voor het kerstdiner als kersthapje, op een verjaardag als lekker en origineel warm hapje, gewoon tussendoor, als je vrienden op bezoek krijgt en je wil eens iets anders dan een bak chips neerzetten op tafel of gewoon tussendoor, bijvoorbeeld als je geen zin hebt om te koken, als onderdeel van een monkeyplatter bijvoorbeeld. De kinderen zijn er hier namelijk ook gek op. Leuk borrelhapje hè? Saté in een glaasje! Smakelijk!
Lees ook: carpaccio in een glaasje