Wil je van het weekend iets echt lekkers en leuks bakken met de kinderen? Kies dan voor kwarkbollen. Dit is een regelrecht succes voor alle kinderen. Echt smullen. Ze smaken een beetje zoetig, omdat er 50 gram suiker in gaat. Het lijkt dus enigszins op suikerbrood. Maar omdat de hoeveelheid suiker wordt verdeeld over ongeveer 10 bollen, valt het per bol nogal mee. Vijf gram per bol is minder dan een suikerklontje namelijk.
Inhoudsopgave
Kwarkbollen recept
Het is niet moeilijk om kwarkbollen te maken, je gooit gewoon alle ingrediënten bij elkaar, beetje mixen met deeghaken en dan bollen ervan maken. Let echter op dat je de bollen maakt met lepels, want het deeg is ontzettend plakkerig en niet te kneden. Die fout heb ik namelijk zelf ook al eens gemaakt 🙂
Wat heb je nodig?
250 gram magere kwark
2 eieren
50 gr suiker
1 vanillestokje, het merg eruit schrapen
350 tarwebloem, eventueel speltbloem of deels zelfs amandelmeel is erg lekker
2 el bakpoeder
50 gram boter, op kamertemperatuur
snufje zout
amandelschaafsel
Zo maak je het
Doe alle ingrediënten in een grote mengkom en klop met de mixer met deeghaken tot een glad deeg. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Vorm met 2 lepels 10 kwarkbollen op de bakplaat en bestrooi ze na afloop met amandelschaafsel. Druk dit een beetje in de bollen, anders valt het er af. Zet een kookwekker op 25 a 30 minuten als je de kwarkbollen in de oven zet. Daarna meteen uit de oven halen en laten afkoelen.
Lekker met…
De kwarkbollen kun je als ontbijt eten of gewoon als lekker broodje tussendoor. Ze hebben iets weg van Engelse scones. Ze smaken zo al heerlijk (vooral als ze nog een beetje warm zijn!), maar zijn ook erg lekker met een beetje jam of vanillekwark waar je ze in dipt. Of natuurlijk gewoon met ongezouten boter, mmm!
Smakelijk!
Een vanillestokje mixen? Da’s vast niet de bedoeling, maar wat dan wel?