Ik maak regelmatig risotto. Met parmezaanse kaas natuurlijk, zoals dat hoort. Met een gezin van 6 heb ik dan best een flink stuk nodig. Ik houd dan altijd wat over. Dat staat vervolgens weken in de koelkast. Steeds als ik die dan open doe denk ik: oh ja, die parmezaanse kaas. Daar moet ik nog iets mee. Tot het moment komt dat ik er niks meer mee hoef, omdat het gaat schimmelen. Zo zonde vind ik dat! Dus ik ging op onderzoek uit. Wat kun je doen met overgebleven parmezaanse kaas?
Nu had ik toevallig al een heel lekker recept van witlof met karnemelksaus en parmezaanse kaas koekjes in mijn map met succesrecepten zitten. Ik heb het eens met kerst gemaakt, volgens mij komt het uit de Allerhande. Geïnspireerd door dit recept, bedacht ik deze gezonde kaaskoekjes. Ook ideaal voor zeurende kinderen rond een uur of 4. Ik weet uit ervaring namelijk dat die altijd honger hebben en iets willen eten.
Parmezaanse kaaskoekjes met zaden
Ingrediënten:
Overgebleven parmezaanse kaas
Diverse zaden, zoals: lijnzaad, chipzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten ed.
Hoe maak je het?
Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een bakplaat met vetvrij papier en leg er bergjes parmezaanse kaas op. Strooi over ieder bergje wat zadenmix en ze het geheel in de oven. Na ongeveer 10-15 minuutjes zijn de koekjes klaar. Haal ze direct uit de oven, anders garen ze daarna nog door en worden ze te bruin en hard. Laat ze afkoelen en doe ze in een koeltrommel. Of serveer ze direct, als ze nog een beetje lauwwarm zijn!
Een ideale gezonde snack voor tussendoor!