Jachtschotel met tomaat en kikkererwten, das weer zo’n recept waar kinderen in eerste instantie van gruwelen. Vooral vanwege de naam hoor. Kikkererwten, dat is sowieso “nieuw” natuurlijk. Vooral bij pubers en peuters. Maar als ze dan eenmaal gaan proeven blijkt het wel mee te vallen. Ik ben fan van dit recept, omdat je het helemaal klaar kunt zetten van te voren. Hoeft alleen maar in de oven. Handig als je een keer weet dat je de volgende dag laat thuis bent. Daarom deel ik met jullie dit recept van Jachtschotel met tomaat en kikkererwten.
Lees ook: recept couscous met pompoen en feta
Inhoudsopgave
Jachtschotel met tomaat en kikkererwten
Wat ik leuk vind aan dit basisrecept, is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Houd je niet van de Ras el hanout kruiden, dan doe je die er gewoon niet in. Wil je een kaaskorstje? Dan gooi je er wat geraspte kaas overheen. Ben je verre van vegetarisch, dan is een spekreepje misschien ook wel lekker erin. Of verse tomaat in plaats van uit een blikje. Echt, er zijn bij deze jachtschotel met tomaat en kikkererwten allerlei variaties mogelijk aangepast aan jouw smaak (en die van je kinderen).
Wat heb je nodig?
De ingrediënten van deze jachtschotel zijn niet al te ingewikkeld. Ik houd namelijk niet van ingewikkelde recepten, wel van originele. Maar een beetje snel klaar mag het wel zijn. En teveel schillen en pellen vermijd ik meestal ook, dus dit dat soort ingrediënten vind je in dit recept niet zoveel. Dit recept is voor 4 personen.
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 tl Ras el hanout
- 1 pot of blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
- 1 tl suiker
- 1 blik tomatenblokjes en/of verse tomaten, ongeveer 6
- 200 gram verse spinazie
- 800 gram kruimige aardappels
- 3 el paneermeel
- 25 gram boter
- scheutje melk
Zo maak je het
Om de jachtschotel met tomaat en kikkererwten te maken begin je met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Snipper de uien en bak ze in een beetje olijfolie. Pers de knoflook erboven uit en bak even mee, samen met de Ras el hanout. Doe de tomaten erbij, de theelepel suiker en de kikkererwten en breng aan de kook. Zet het daarna zacht en laat ongeveer een half uur zacht pruttelen. Kook intussen de aardappels gaar en maak er puree van met melk, boter, peper en zout. Doe het tomaten-kikkererwten mengsel in een ovenschaal. Doe de aardappelpuree er overheen. Bestrooi met paneermeel. Eventueel kun je aan het tomaten-kikkererwten mengsel wat gebakken spekreepjes toevoegen en op de aardappelpuree geraspte kaas strooien. Net wat je lekker vindt en hoe calorierijk je het wil maken. Zet de ovenschaal nog ongeveer 20 minuten in de oven, zodat de bovenkant krokant wordt.
Zo serveer je het
Als de jachtschotel klaar is, haal je de ovenschaal uit de oven. Verdeel het in de ovenschaal met een mes in vieren en schep het er uit. Leg op witte borden en serveer direct. Smullen joh! De kinderen moet je misschien een beetje motiveren, maar als ze het proeven zullen de meesten het snel toch best lekker vinden, deze jachtschotel met tomaat en kikkererwten. Smakelijk!