Hoe werkt de Baby Susher?

Baby SusherBaby’s huilen. Dat is nou eenmaal zo. Ze hebben geen gebruiksaanwijzing en ze kunnen niet vertellen wat er is. De enige manier om aan te geven dat ze niet blij zijn, is door te huilen. Soms zijn ze moe. Soms hebben ze honger. Soms hebben ze pijn. Je weet het niet. Dat maakt ons moeders en vaders onzeker.

In de buik

Als je zwanger bent, zit je baby veilig in je buik. Jouw buik maakt geluid. Geborrel van je darmen, geruis van bloed. Wetenschappers beweren dat het een soort: sssshhh-geluid is. Ruisen. Baby’s hebben dat 9 maanden lang gehoord. Dit geluid zou best eens rustgevend kunnen zijn voor baby’s. Herkenbaar.

Boek

Al eerder las ik een boek hierover. Het heet de Karp-methode. Dat gaat uit van hetzelfde principe. Namelijk dat je Shhh moet zeggen tegen je (huil)baby. Daar zou het rustig van worden. Ik moet eerlijk bekennen dat het me heel logisch lijkt. Een baby die huilt wil je troosten. Dus waarom zou je geen gebruik maken van het nabootsen van jouw buikgeluiden, als je baby er stil van wordt?

karp methode

Baby Susher

Recent kwam er een nieuw product op de markt. De Baby Shusher. Een apparaatje dat werkt op batterijen en het ‘Shhhh” geluid maakt. Zo hoef je als ouder niet zelf de hele tijd dat geluid te maken. Mijn interesse was gewekt. Maar zomaar promoten was ik niet van plan. Zoiets wil ik dan wel eerst zelf uitproberen. Ik ga niet roepen dat iets werkt als ik dat niet weet.

Mijn ervaring

Dus ik vroeg of ik het product mocht testen. En dat mocht. Nu moet ik er wel bij zeggen, dat Fee natuurlijk al ruim 3 maanden was op het moment dat we de Baby Susher ontvingen. De Baby Shusher wordt aangeraden vanaf de geboorte tot 4 maanden, dit omdat het natuurlijke, kalmerende reflex dan een gewoonte wordt. Zijn de baby’s ouder, dan worden ze zich veel bewuster van de wereld om zich heen en zal het minder goed werken.

Ik kreeg het product al snel thuisgestuurd. Fee lag op dat moment net in de box te huilen. Ik besloot het meteen bij haar te leggen. Wonderbaarlijk genoeg werd ze inderdaad al snel stil. Ze keek verwonderd om zich heen. Waar kwam dat geluid nou vandaan? Ze viel echter niet in slaap. Een kwartier later huilde ze weer. Ze had gewoon honger. Na wat drinken aan de borst viel ze alsnog in slaap. In de gebruiksaanwijzing staat ook dat het alleen werkt als er geen andere redenen zijn waarom de baby kan huilen, zoals honger, een vieze luier enz.

De volgende dag huilde ze in haar bedje. Ze was onrustig. Honger had ze volgens mij niet, want ze had net gedronken. Ze leek last te hebben van haar buik. Ik hoorde af en toe lucht ontsnappen en ze trappelde hard met haar beentjes. Geen Baby Susher die opgewassen is tegen pijnlijke krampjes. Ik pakte haar op en troostte met de borst. Dat werkte. Ook maar voor even trouwens. Pijn is niet fijn, zo simpel is het.

Ook andere keren werkte het soms even, en soms niet. Hangt erg af van wat er aan de hand is. Bij verveling werkt het meestal wel, want dan zijn kindjes afgeleid door het geluid. Bij pijn of honger werkt het niet of maar heel even. De honger of de pijn gaat immers niet weg, hoe geruststellend het geluid ook is.

Eindconclusie

Ik geloof wel dat het shhh geluid, of je het nu zelf maakt of de Baby Susher gebruikt, kan helpen om een baby rustig te maken. Vooral als een baby verveeld is of moe is en niet kan slapen. Bij pijn of honger werkt het niet, maar dat beweert de Baby Susher dus ook niet. Zelf doe ik mijn baby vaak in de draagdoek om rustig te krijgen. Dat werkt bijna altijd. Maar ook niet als Fee honger heeft. Je neemt immers de oorzaak niet weg. De Baby Susher is dus geen wondermiddel, tegen huilende baby’s, maar wel een fijn hulpmiddel. Je kunt het zeker ook gebruiken in combinatie met de draagdoek.

Het is een grappige gadget. Een origineel kraamcadeau. En iets dat kan helpen om je baby rustig krijgen.

Interesse? Je koopt de Baby Susher hier. Meer informatie? Hier lees je meer over de Baby Susher.

fee baby susher

Vorig artikelEen prachtig sprookje voor kinderen èn volwassenen!
Volgend artikelWijnwoensdag: All we need is zon & rosé!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in