Hoe verplaats je je op je vakantiebestemming?

Actief twente fietstochtIk las het laatst in een artikel, maar ik heb het ook met eigen ogen gezien: de hoeveelheid mensen die dit jaar met een caravan of camper op vakantie is gegaan is heel groot. Sommige mensen hebben een eigen camper of caravan gekocht, maar er zijn ook veel mensen die ervoor gekozen hebben om eerst maar eens zoiets te huren. Mocht het dan bevallen, dan kun je altijd nog over gaan tot aanschaf. Nadeel van vooral een camper vind ik altijd wel het feit dat je op de plaats van bestemming je hele hebben en houwen moet afbreken en opruimen voor je ergens heen kunt gaan voor een uitstapje. Of is daar een andere oplossing voor? Hoe verplaats je je op je vakantiebestemming?

Lees ook: het nieuwe reizen, met een gehuurde camper op pad

Hoe verplaats je je op je vakantiebestemming?

Wij waren zelf met de auto naar Polen. We hadden geen tent mee, maar boekten onze accommodaties ter plekke via Booking.com of Google. Ideaal, want op deze manier pakten we zo de auto voor een uitstapje. Vaak zaten we met zo’n appartement of hotel ook in het centrum, zodat je zo de stad in liep. Toch was er ook een groot nadeel. Als we een toeristische hotspot wilden bezoeken, zoals bijvoorbeeld de Poolse Sahara of het strand bij Sopot, was het mega druk met auto’s. Niet alleen stonden we lang in de file, ook was het vrij ingewikkeld om een parkeerplek te vinden. Regelmatig hebben we tegen elkaar gezegd hoe handig het in zo’n geval is als je fietsen bij je hebt op vakantie. We zagen ook regelmatig mensen die dat dus wel hadden en zo geen last hadden van files of parkeerplekken. Bovendien is fietsen nog gezond ook. 

Fietsen mee op vakantie

Dit is dus ook meteen de oplossing voor wie met de camper op vakantie gaat en geen zin heeft om steeds de camper weer rijklaar te maken om een stadje te bezoeken. Bovendien kun je een camper nog veel lastiger parkeren als het druk is. Fietsen mee! Moet je natuurlijk wel een fietsendrager hebben, maar die kun je tegenwoordig heel eenvoudig online kopen. Je hebt vaak een trekhaak nodig, maar mocht je die niet hebben, dan zijn er ook systemen om ze op het dak mee te nemen of op de achterklep. Dat laatste zie je vaak bij campers en caravans. Zo heb je altijd en overal je fiets bij de hand, heel handig.

juut op de fiets hegebeint

Gewone of elektrische fiets?

Ik heb zelf nog steeds een gewone fiets, omdat ik dat voor mezelf beter vind, een beetje spierkracht gebruiken. Bovendien vind ik ze ook een beetje eng, er gebeuren vaker ongelukken met elektrische fietsen dan gewone fietsen. Je gaat immers toch vrij hard. Het is echter wel de moeite waard om na te denken over een elektrische fiets als je regelmatig naar het buitenland gaat en dan de fiets meeneemt. In het buitenland is de omgeving vaak heuvelachtig en daardoor pittig voor een fietstochtje. In zo’n geval is een elektrische fiets natuurlijk ideaal. Ook die kun je prima meenemen op vakantie. 

Fietsen met jonge kinderen

Als je met jonge kinderen gaat, kun je natuurlijk zorgen voor een stoeltje op de fiets, zodat je kinderen ook mee kunnen. Wij hebben op dit moment net zo’n tussenmoment. Fee is 6 en kan wel fietsen, maar nog geen lange stukken. In een stoeltje mee is het echter ook niet meer. Wij gaan dit jaar veel fietsen, in de hoop dat ze volgend jaar of het jaar erna ook goed kan fietsen. Dan gaan wij eens kijken of we de fietsen mee kunnen nemen op vakantie! 

fietsen in friesland

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #346
Volgend artikelVier hulpmiddelen waarmee je energie kunt besparen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in