“Hierbas de las Dunas is een likeur van achttien soorten kruiden, bloemen en planten uit de duinen. Hoewel een likeur doorgaans met gedroogde kruiden wordt gemaakt, gebruikt bedenker en chef-kok Syrco Bakker (restaurant Pure C, Cadzand) uitsluitend verse ingrediënten. Het resultaat is een drankje met een pure, zilt-zoete smaak dat zich perfect leent als aperitief, digestief of in een cocktail.”
Deze tekst las ik op de website van Hierbas de las Dunas, en mijn nieuwsgierigheid was geprikkeld. Bij het maken van de likeur wordt onder andere duindoorn gebruikt. Over dit bijzondere besje heb ik ontzettend veel geleerd toen ik op persreis was naar Friesland, waar een gepassioneerde duindoorn specialist ons hier alles over vertelde.
Prachtige fles
Afgelopen week ontving ik de prachtige fles per post. Dat alleen was al een feestje, de fles is namelijk heel stijlvol. Met de oranje-achtige vloeistof er in zou je ‘m zo decoratief kunnen neerzetten in je huis. Dat deed ik echter niet, want ik had gehoord dat je ‘m “on the rocks” heel lekker kunt drinken. Dus ging hij de koelkast in.
Die avond dronk ik ‘m puur, als aperitief, en gebruikte ik de likeur ook in het aardbeien-dessert dat ik maakte. Op de website van Hierbas de las Dunas staan overigens ook heel veel uitnodigende cocktail recepten. Check vooral ook de sensationele foto’s! Wie van cocktails houdt, zal ze zeker willen maken. Natuurlijk is het ook leuk om zelf creatief aan de slag te gaan. De likeur is zo heerlijk kruidig, dat het passend is in cocktails, om te gebruiken in desserts, maar je kunt je bij een kruidig dessert ook heel goed laten begeleiden door een glaasje Hierbas de las Dunas.
Conclusie
Ik vind het een geweldig lekker, kruidig drankje. Het is geschikt als aperitief, digestief of in een cocktail, je kunt het gebruiken in desserts èn het is een heel erg leuk cadeau voor wie van bijzondere drankjes houdt!
Koop deze bijzondere likeur online via deze website.
Recept dessert kruidige aardbeien Skyr 2 personen
Ingrediënten:
250 gram aardbeien
wat digestief Verkade koekjes, verkruimeld
Skyr
Wat poedersuiker naar smaak
Hierbas de Las Dunas
Witte chocoladesnippers
Hoe maak je het?
Snijd de aardbeien in partjes, besprenkel met Hierbas de las Dunas en zet ze een poosje in de koelkast, zodat de likeur er goed kan intrekken. Doe 2 eetlepels likeur door 200 gram Skyr. Doe er eventueel nog wat poedersuiker doorheen. Vul een glaasje met een laagje Skyr, een laagje aardbeien, een laagje koelkruimels en weer een laagje Skyr. Bouw het zo op tot het glaasje vol is. Strooi er wat witte chocoladesnippers overheen en besprenkel met enkele druppels likeur. Serveer direct.