Morgen is het zover, dan is het pakjesavond! De kindjes kijken er hier enorm naar uit. We krijgen flink wat familie over de vloer, dus moeten we natuurlijk voor de nodige thematische versnaperingen zorgen.
Dit maken wij!
Zoet:
- Appelmijters, die snijd je eenvoudig uit een appelpartje. Gezond èn lekker!
- Zelfgemaakte marsepein: hiervoor meng je 100 gram amandelen met 100 gram poedersuiker en een half eiwit. Even met de staafmixer tot de amandelen helemaal fijngemalen zijn, een dagje laten opstijven in de koelkast en mooie partjes van snijden. Is ook leuk om te maken met de kinderen.
- Pepernotenkoekjes zijn ook leuk en makkelijk te maken. Je doet twee pepernoten op elkaar met ertussen iets van chocoladepasta, verse slagroom of speculoos. Net even anders dan gewoon alleen maar pepernoten!
- Van kleine flensjes maak je zo de zak van Sinterklaas als je ze dichtbindt met wat bindtouw. Van binnen doe je natuurlijk iets van vers fruit met suiker.
- Met wat mascarpone, poedersuiker, basilicum en speculaas maak je op creatieve wijze een pakjesavondtiramisu. (recept via AH.nl)
- Ik maakte laatst al pepernotencake, en dat kan ik natuurlijk best nog een keer doen! Het was heel eenvoudig en erg lekker.
Hartig:
- Van bladerdeeg maak je de letter S van Sinterklaas. Deze bestrooi je met kaas en zo heb je alternatieve kaasstengels.
- Bij sweetlableshop vond ik een geweldige presentatie van carrotcake in a jar. Hier ga ik mijn eigen draai aan geven met worteltjessoep. Want dat kan natuurlijk ook prima in zo’n leuk versierd potje!
- Via Moodkids vond ik een leuke Sinterklaas, gemaakt van ei en paprika.
- Stokpaardjes met olijfjes (of druiven) maak je door een afbeelding van een paardje uit te printen, op een satéprikker te plakken en vervolgens er olijfjes op te rijgen.
- Met tomatensaus, pizzadeeg en kaas maak je natuurlijk pizzamijters!