Krijg je plotseling een vriendin of familielid op bezoek die glutenvrij is, en heb je niks in huis om bij de koffie of thee te serveren? Dan heb ik een hele goeie tip voor je. Bak glutenvrije kokosmakronen! Deze zijn in maximaal een half uurtje klaar. Vijf minuutjes om te maken, 20 minuutjes in de oven en je hebt de heerlijkste koeken die je je maar kunt bedenken! Ook superlekker voor wie niet per se glutenvrij hoeft te eten trouwens.
Lees ook: Tiramisu die snel klaar is
Inhoudsopgave
Wat heb je nodig?
Voor deze glutenvrije kokosmakronen heb je slechts 3 ingrediënten nodig. Je hebt het meeste waarschijnlijk wel gewoon op voorraad. Ik maak deze koekjes trouwens ook vaak als ik voor een ander recept eieren nodig heb en nog wat over houd.
2 eieren
125 gram geraspte kokos
125 gram (palm)suiker
Hoe maak je het?
Verwarm de heteluchtoven op 160 graden. Klop de eiwitten met de mixer op de hoogste stand stijf. Mix de suiker erdoor op de laagste stand van de mixer. Schep daarna de kokosrasp er met een pollepel doorheen.
Schep met een lepel wat van het deeg op een bakplaat met bakpapier en schep het met een andere lepel van die lepel af (want het plakt een beetje). Zo maak je een stuk of 10 bolletjes. Daarna nog 20 minuutjes in de oven tot ze lichtbruin zijn en buiten de oven af laten koelen. Na een kwartiertje: smullen maar!