Als je dit yoghurt ijs eenmaal hebt gemaakt en hebt gezien hoe makkelijk het is, eet je dit de hele zomer lang! Ik kwam dit yoghurt ijs tegen op Pinterest en heb er mijn eigen draai aan gegeven. Zo kan je dit ijs vullen met alle gezonde dingen die je maar kan verzinnen.
Ook erg lekker & leuk om met de kids te maken!
Nodig
-Vriezer, bakpapier, bakblik (ondiep, bv voor brownies)
Ingrediënten
– 500 ml griekse yoghurt
– Topping naar keuze, bijvoorbeeld:
- Frambozen
- Granaatappelpitjes
- Pistache nootjes
- Cacao nibs
- Kokosrasp
Bereiding
Stap 1: Snij een vel bakpapier zodat deze in het bakblik past, op deze manier ‘wipt’ het ijs er straks makkelijker uit.
Stap2: Schep 500 ml griekse yoghurt in het bakblik en leg je toppings naar keuze erop. Zet in de vriezer en wacht ongeveer 2 uren.
Stap 3: Keer het bakblik om en ‘wip’ het ijs eruit. Snij nu in stukken en je ijs is klaar.
Tip: Leg eventueel de stukken die je niet meteen op wil eten weer terug in het bakblik, en weer terug in de vriezer. Niet langer dan +/- 2 dagen bewaren.
Eet smakelijk!
Bedankt voor het idee. Ziet er heerlijk uit. Ga ik zeker ook proberen!!
Dat ziet er heerlijk uit!
Gaan we zelf ook eens even proberen