Gevulde courgette uit de oven. Dat aten wij vanavond. En hoewel de kinderen gruwelen van courgette, ging het toch aardig op. Natuurlijk wel pas na het standaard gezeur. Gelukkig gaven ze toe: het was eigenlijk best lekker. Het recept? Dat ga ik je hieronder vertellen!
Inhoudsopgave
Gevulde courgette uit de oven
Dit recept voor gevulde courgette uit de oven is een vegetarisch recept. Dat maakt het bij uitstek geschikt voor iedereen die wat minder vlees wil eten, maar toch iets lekkers op tafel wil zetten. Het moet in totaal ongeveer een half uurtje in de oven en je bent ongeveer een half uur bezig met de voorbereiding. Houd daar dus rekening mee als je het op een doordeweekse dag maakt.
Wat heb je nodig?
Het recept voor gevulde courgette uit de oven is niet zo ingewikkeld. Je hebt geen heel bijzondere ingrediënten nodig, alles is gewoon verkrijgbaar in de supermarkt. Het is ook geen duur gerecht, op de pijnboompitjes na dan. Die zou je eventueel ook weg kunnen laten, al vind ik dat wel echt minder lekker. Het recept is voor 6 personen. Je hebt nodig:
- per persoon 1 courgette (voor de kinderen kun je ook een halve doen)
- cherry tomaatjes
- oud brood, 1 boterham per persoon, met de staafmixer verkruimeld
- 2 eieren, geklopt
- 1 teentje knoflook
- geraspte kaas, 1 zakje
- 1 citroen
- gedroogde of verse oregano
- olijfolie
- 75 gram pijnboompitten
Zo maak je het
Voor je aan de slag gaat met dit recept voor gevulde courgette uit de oven, verwarm je de oven voor op 220 graden. Snijd de courgettes door midden, hol ze uit (bewaar het vruchtvlees) en leg ze met de platte kant naar beneden (schil naar boven) op een bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en bak ongeveer 15 minuten in de oven. Ondertussen doe je het vruchtvlees van de courgette in een kom. Gooi er de opgeklopte eieren bij, de kaas, het broodkruim en het teentje knoflook. Snijd de cherrytomaatjes in vieren en doe die er ook doorheen. Tot slot doe je er wat peper en zout naar smaak in. Als de courgettes klaar zijn, haal je ze uit de oven en vul je ze met het mengsel. Zet ze nu terug in de oven voor 15 minuten op 220 graden, maar dan met de kant met de schil naar onderen.
De pijnboompitten citroen pesto
Voor wat extra smaak aan dit gerecht, kun je er een pijnboompitten citroen pesto bij serveren. Voor ons maakte dat het gerecht extra lekker. Doe de pijnboompitten met citroenrasp, citroensap, olijfolie, peper, zout en gedroogde of verse oregano in een vijzel. Heb je geen vijzel, dan kan het ook met de staafmixer. Maal de pesto fijn en serveer in een los bakje met een schijfje citroen.
Serveren van de gevulde courgettes uit de oven
Als de kaas gesmolten is en het ei gestold is de gevulde courgette uit de oven klaar. Haal ze uit de oven en leg op een wit bord. Doe een klein bakje met pijnboompitten citroen pesto erbij en serveer dit heerlijke vegetarische gerecht meteen. Eventueel kun je er los nog wat sneetjes brood met boter bij serveren.
Meer vegetarische recepten nodig? Laat je dan inspireren door mijn artisjoktaart met kaas en spinazie of één van de andere recepten die online staan.