Laatst had ik een heerlijk gerecht gemaakt met spinazie en bladerdeeg en ik kreeg een heleboel vragen via Instagram van mensen naar het recept. Het werd ook door de kinderen erg gewaardeerd, wat natuurlijk altijd een pluspunt is. Vandaar dat jullie vandaag het recept krijgen van mijn recept Gevuld bladerdeeg met spinazie. Een heerlijk lente gerecht, dus mocht je nog op zoek zijn naar inspiratie voor deze week, dan is dit misschien wel een goed idee.
Lees ook: Asperge tartaar recept
Inhoudsopgave
Gevuld bladerdeeg met spinazie
Dit recept gevuld bladerdeeg met spinazie valt zeker weer in de categorie makkelijk en snel. Het is ook gezond, want spinazie zit boordevol vitamines en mineralen en vooral ook veel ijzer. Ik ben fan van gerechten die niet teveel tijd kosten, want als ik de hele dag hard gewerkt heb, is het niet fijn om nog uren in de keuken te moeten staan. Dat hoeft dus ook niet bij deze heerlijke pastei-achtige lekkernij.
Wat heb je nodig?
Je kunt dit recept ook met zelfgemaakt deeg maken, gebruik daarvoor het basisrecept van de focaccia en voeg extra 50 gram parmezaanse kaas door het deeg. Dat maakt het recept echter wel meer tijdrovend, daarom maak ik het liever gewoon met bladerdeeg. Dat gaat veel sneller. Om gevuld bladerdeeg met spinazie te maken voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 1 pakje bladerdeeg
- 500 gram spinazie
- 250 gram ricotta
- 1 eierdooier
- 50 gram mozarella
- 50 gram parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- Italiaanse kruiden (vers of gedroogd
- beetje peper en zout
Zo maak je het
Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Blancheer de spinazie kort in kokend water en druk het vocht er zoveel mogelijk uit. Hou een beetje spinazie achter voor de garnering. Doe het vervolgens in een kom met de ricotta, mozzarella, parmezaanse kaas, knoflook, peper, zout en Italiaanse kruiden. Pureer grof met de staafmixer. Steek met een ring grote rondjes uit het bladerdeeg of gebruik een schoteltje als omtrek. Heb je deeg gemaakt, dan kun je dit zo plat mogelijk maken met een deegroller en ook hier rondjes uit steken. Leg op de helft van het rondje vulling en vouw het dicht. Zorg dat je de randen goed dichtplakt, zodat de vulling niet gaat lekken. Besmeer de buitenkant met wat eidooier voor een mooie glans na het bakken. Vind je de rondjes teveel gedoe, dan kun je natuurlijk ook gewoon vierkante pakketjes maken van het bladerdeeg. Doe ik ook vaak.
In de oven
Leg alle pakketjes op een bakplaat met bakpapier en doe in de oven voor ongeveer 8-10 minuten. Hou het een beetje in de gaten dat het niet te hard gaat, de ene oven is de andere niet merk ik zelf altijd. Als ze goed bruin zijn haal je ze uit de oven en leg je de pakketjes op borden met een klein beetje rauwe spinazie als garnering en eventueel een tomaatje in stukjes gesneden. Direct serveren is het lekkerste. Smakelijk!