Toen wij 3 jaar geleden verhuisden naar onze huidige nieuwbouwwoning, die wij zelf konden indelen, wist ik het zeker: ik wilde twee badkamers èn aparte toiletten. Inmiddels hebben we die dus ook, en ik ben daar nog steeds superblij mee. Een tweede badkamer met kinderen is namelijk superhandig. In deze blog vertel ik je waarom en ook hoe wij het hebben aangepakt, welke keuzes we hebben gemaakt en laat ik onze badkamers natuurlijk zien.
Inhoudsopgave
Een tweede badkamer met kinderen
Kijk, ik snap natuurlijk best dat niet iedereen de ruimte of het budget heeft om een tweede badkamer in huis te maken. In ons vorige huis hadden we die ruimte ook niet, sterker nog, daar moesten de kinderen zelfs bij elkaar op de kamer slapen. Dat was dan ook de hoofdreden dat we wilden verhuizen: het huis werd simpelweg te klein met 4 kinderen. Aangezien de ruimte woning die wij voor ogen hadden niet te vinden was in centrum Den Haag, hebben we de keuze gemaakt om in Rijswijk te gaan wonen, aan de rand van Delft. Hoewel ik vooraf twijfels had, heb ik er nooit spijt van gehad. Een groot huis, precies zo ingedeeld als je zelf graag wil, zorgt voor zoveel woonplezier. Daar is het wonen in de binnenstad van Den Haag ondergeschikt aan.
Wat zijn de voordelen van een extra badkamer?
Om te beginnen is een tweede badkamer met kinderen natuurlijk heel fijn om files en drukte te voorkomen. In ons vorige huis stonden we elkaar altijd te verdringen met tandenpoetsen of douchen. Bovendien hadden we daar dus ook een toilet in de badkamer. Daardoor kwam het wel eens voor dat ik stond te douchen en een van de kinderen er gezellig op de wc naast kwam zitten. Vond ik meestal niet zo tof. Daarnaast maken kinderen altijd troep. Niet alleen in de woonkamer of in de slaapkamer, ook in de badkamer. Er lag altijd speelgoed, een shampoofles op de grond of er lagen kleren of handdoeken te slingeren. Tot slot wordt een badkamer ook veel sneller vies als je er met z’n zessen in komt.
Praktische tips als je een tweede badkamer wil
Wij hebben er voor gekozen om een badkamer op de verdieping van de kinderen te maken en eentje bij onze slaapkamer. Bij de kinderen hebben we alleen een douche en wastafelmeubel, wij hebben een douche en een bad. Af en toe kunnen de kinderen dan bij ons in bad als ze willen, maar meestal douchen ze gewoon. De toiletten hebben we ook apart gedaan, zodat het nooit meer voorkomt dat er iemand naar de wc moet terwijl de ander net staat te douchen. Zeker nu ze beginnen te puberen hoeven ze niet meer zo nodig pottenkijkers te hebben, wat ik goed begrijp. En ik zelf liever ook niet. Om inspiratie voor de badkamer op te doen, heb ik heel veel rondgekeken. In winkels, op internet en in woonbladen bijvoorbeeld. Alle leuke ideeën fotografeerde ik en sloeg ik op in een mapje op mijn telefoon. Toen het eenmaal zover was om de badkamers te gaan maken en stylen, heb ik daar veel profijt van gehad.
Kosten en indeling badkamers
Veel mensen willen weten wat een nieuwe badkamer kost, maar dat is natuurlijk erg afhankelijk van de beschikbare ruimte en de keuzes die je maakt voor materialen. Onze badkamers waren allebei rond de €6000-€8000, inclusief alles. De leidingen lagen wel al goed, omdat het natuurlijk een nieuwbouwwoning is. Je kunt in elk geval aardig besparen op kranen, douchebakken, baden en toiletten door goed op internet te zoeken en aanbiedingen in de gaten te houden. Wij zijn eindeloos aan het vergelijken geweest en hebben uiteindelijk best veel fijne producten tegen dito prijzen gevonden op Sanitairwinkel.nl. Daar hebben ze echt alles. Voor tegels zijn we deels geslaagd bij een outlet en voor 1 wand hebben we ook wat duurdere tegels gekozen. Zo zijn we steeds aan het puzzelen geweest. Ik ben uiteindelijk ontzettend blij met allebei de badkamers.