Ik bezoek regelmatig persevenementen om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwigheden. Een van mijn favorieten is wel de Culiperslunch in maart. Naast leuke contacten met diverse merken en foodbloggers, zijn er ook altijd weer vernuftige nieuwigheden te ontdekken. Ook dit jaar maakte ik een lijstje met culinaire verrassingen om met jullie te delen. Zowel op het gebied van food als het gebied van keukentools. Sommige producten mag ik dan ook nog eens zelf uittesten, zoals het sensationeel handige mes van Fissler. Dit mes wordt gemaakt van onder andere diamant. IJzersterk materiaal, en daardoor hoeft het mes nooit geslepen. Dat wilde ik wel eens zelf ervaren! Om het goed te kunnen testen had ik natuurlijk een lekker stukje vlees nodig. Ik koos voor een lamsboutje. Zielig, ja ik weet het, maar af en toe ook zò heerlijk!
Recept: lamsbout met tijm-honing boter, romige aardappelpuree en knoflooktomaatjes uit de oven
Eerst de kerstomaatjes in een ovenschaal, overgieten met olijfolie, een beetje geperste knoflook en wat peper en zout. De oven voorverwarmen op 220 graden en dan de tomaatjes een minuutje of 15-20 laten bakken. Ondertussen de aardappelen gaar koken en er puree van maken en het lamsboutje in de olie aan de buitenkant lekker bruin bakken. In een schaaltje boter op kamertemperatuur vermengen met honing (naar smaak) en verse blaadjes tijm. De oven op 160 graden zetten en de gebakken lamsbout op de tomaatjes leggen. Nog ongeveer 10 minuten laten garen en dan uit de oven halen. De borden opmaken met aardappelpuree, tomaatjes en dan komt het supersonische Fissler Bionic mes in beeld. Het lamsboutje moest namelijk in losse boutjes worden gesneden. Het mes gleed als een zonnetje door het vlees heen. Ook de wat stuggere stukjes met bot gingen prima. Het ligt bovendien fijn in de hand, niet te zwaar en heeft een goede grip. Ik ben enthousiast! Voor moederdag is dit mes misschien iets te heftig geprijsd (€399,00!), maar hij gaat wèl op mijn lijstje. Voor een mes dat een leven lang mee gaat valt de prijs uiteindelijk best mee (deel 400 euro maar door het aantal jaren dat je er nog plezier van kunt hebben en je ziet wat het je per jaar kost).
Je kunt het mes hier kopen.