De sint cadeaumachine

sint-cadeaumachineAfgelopen week ontdekte ik de sint cadeaumachine op bol.com. Hier kunnen kinderen een digitaal verlanglijst samenstellen, zodat je vervolgens als ouder met een paar drukken op de knop de cadeaus kunt kiezen die je kindje wenst. Ik was nieuwsgierig en ging met Yuren eens zitten om het digitale verlanglijstje in te vullen.

De sint cadeaumachine

Vanuit je account op bol.com kun je de sint cadeaumachine opstarten. Vervolgens komen er plaatjes voorbij van speelgoed. Als je het blauwe cadeautje aanklikt, zet je het in je verlanglijst. Ik had met Yuren afgesproken dat hij maar 10 dingen mocht kiezen. Zo kon hij meteen leren kiezen, in plaats van alles klakkeloos in zijn mandje gooien. Ik zat er naast terwijl hij het invulde. Af en toe kwamen er cadeaus voorbij die ik echt te hysterisch vond. Ik probeerde dat wel enigszins te sturen, want ik hou meer van gezelschapsspelletjes en lego bijvoorbeeld en wat minder van plastic bestuurbare hondjes. Maar goed, dat is een kwestie van smaak 🙂

Het volgende lijstje

Daarna maakte ik nog een lijstje met Lenthe. Ook dat ging goed. Vooraf vul je in of het een lijstje voor een jongen of meisje is en voor welke leeftijd de cadeaus zijn. Er komen niet alleen typische tuttige meidendingen voorbij, maar ook gewoon hijskranen bijvoorbeeld. Ik hou daar wel van, want waarom zouden alleen jongens met hijskranen mogen spelen? Ook wat betreft de leeftijd is het dus afgestemd.

spelletje-sintcadeaumachine

Voordelen

Voordelen van de sint cadeaumachine zijn zonder twijfel dat het handig is om digitaal een kant en klaar lijstje voor je kind te hebben. Zeker voor de drukke papa’s en mama’s is zoiets een uitkomst. Je zult maar weer compleet vergeten zijn dat sinterklaas komend weekend aankomt en je nog een schoentje moet vullen. Of geen tijd en zin hebben om in de stad op pad te gaan om voor alle kinderen 5 december cadeaus te scoren. Dan is dit systeem echt ideaal.

Nadelen

Ik vind het jammer dat je er als ouder geen invloed op hebt wat er voorbij komt. Ik vind boekjes, spelletjes, poppen, lego en oke, een VTech tablet of fotocamera leuk speelgoed. Maar van dat hysterische plastic spul met toeters en bellen, licht en geluid, dat hoeft voor mij dus niet. Dat komt alleen wel voorbij. Net als allerlei speelgoed dat we al hebben. En echt, jonge kinderen willen dat dan gewoon nòg een keer hebben. Die houden immers van ervaring. “Dat leuke boekje? Dat hebben we al, dat is zo leuk, dat wil ik weer hebben!” Of speelgoed dat we ze gewoon niet willen geven, omdat het simpelweg te duur is voor sinterklaas. Dat komt ook voorbij. Hoe leg je een kind uit dat hij dat niet mag kiezen? Lastig… Wat mij betreft mag bol.com volgens jaar deze cadeaumachine nog een beetje perfectioneren, zodat je als ouder een voorselectie kunt maken.

Handig hulpmiddel

Hoe dan ook, de sint cadeaumachine is een handig hulpmiddel en het werkt flitsend. Het lijstje kun je na afloop ook nog delen met opa’s en oma’s, zodat die ook kunnen meekijken. Ik vind het, ook dit jaar een aanrader, maar geef als tip: blijf er als ouder wel bij, zodat je een beetje kunt sturen wat je kind allemaal uit kiest.

Wil jij ook een digitaal verlanglijstje met je kind(eren) maken? Dat kan via deze link.

lijstje-yuren-sintcadeaumachine

Vorig artikelInterview met een travelblogger: Dionne van Reishonger
Volgend artikel3 x hanglampen voor de kinderkamer
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in