Verschillende leveranciers van (o.a.) de horeca hebben zich verzameld om hun kwalitatief goede producten ook bij de consument (jou dus!) te bezorgen. Directlyfrom is de nieuwe online foodmarkt met hoogwaardige voeding en specerijen.
Consumenten zijn steeds bewuster met wat ze eten. Op Directlyfrom staan alle kwalitatieve goederen samen op 1 pagina. Een website is dus genoeg voor al je gerechten. De leveranciers Rungis, Vanilla Venture, Nice to meat, Treuren en Schmidt bundelen hun krachten en laten zo de consument genieten van hun prachtige producten.
Tijdens de lancering waren alle leveranciers aanwezig met chefkoks die de heerlijkste gerechten neerzetten om te proeven. Zo leerde Rene Tiggelaar mij coquilles en krab eten en maakte hij een stamppotje van italiaanse boerenkool. Het is echt te gek een chefkok aan het werk te zien met zoveel liefde en passie.
Chris Mayler (chef van Vermeer) was aanwezig voor leverancier Vanille Venture en maakte rode kool met gin tonic. Het stoom van de ijs liep langzaam naar beneden.
Peter Lute (voor leverancier Rungis) koos voor een pizza margerita in een healthy jasje. Hij maakte een krokant koekje van tomaat en basilicum met daarbij een sjalotje, groentebouillon schuim, mozzarella en parmezaanse kaas.
Maar dan komt het echte werk, want kunnen wijzelf net zulke lekkere gerechten maken als de chefkoks? Ik maakt risotto met coquilles en gegrilde paddenstoelen. Vooraf een gevulde portabella. De kabeljauw maakte ik met een krokant korstje. Check hier de recepten en het resultaat!
Paddenstoelenrisotto met coquilles voor 2 personen
200 gram risotto
15 gram boter, 1 eetlepel olijfolie
½ ui, gesnipperd
100 ml droge witte wijn
1,25 liter tuinkruidenbouillon
30 gram parmezaanse kaas
zout en peper
1 eetlepel olijfolie
Verse kruiden
1 teentje knoflook
Paddenstoelenpakket
2 coquilles
Snijd de paddenstoelen. Doe een scheutje olijfolie in een grillpan, knijp daar het knoflook teentje in uit en voeg daarna de paddenstoelen toe. Gril het zachtjes, strooi de verse kruiden er over.
Doe de boter, olijfolie en gesnipperde ui in een pan en bak het wat glazig. Bak de risotto ongeveer twee minuutjes mee en blus dit vervolgens met de witte wijn. Gooi daarna voorzichtig de hete bouillon erbij. Beetje bij beetje, zodat het goed wordt opgenomen. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe. Haal het van het vuur en laat het 1 minuut rusten. Voeg dan nog een klein beetje boter en de parmezaanse kaas toe.
Bak ondertussen de coquilles zoals jij ze wilt.
Gevulde portabella voor 2 personen
2 portabella’s
2 eetlepels roomboter
½ ui
2 teentjes knoflook
peper en zout
verse kruiden
Leg de portabella’s op de kop, verdeel de roomboter erover en knijp daar het teentje knoflook bovenuit. Voeg peper en zout en de verse kruiden toe. Snipper de ui en verdeel dit over de portabella’s. Schuif het voor een kwartiertje in de oven (180C) en klaar!