Gisteren is de Google Nest Hub in Nederland gelanceerd. Dit vernuftige apparaatje wil je gewoon hebben, dat kan ik je alvast vertellen. Wij waren al fan, want de kinderen hebben allemaal een Google Home mini waar ze erg enthousiast over zijn. Inmiddels heb ik een demonstratie gekregen van de Google Nest Hub èn heb ik ‘m zelf in huis. Geweldig ding! In deze blog ga ik vertellen: de Google Nest Hub, wat kun je ermee?
Inhoudsopgave
Wat is de Google Nest Hub?
De Google Nest Hub is een 7 inch beeldschermpje met ingebouwde speaker die heel behulpzaam is in je huishouden, maar niet op de voorgrond treed. Je kunt de Google Nest Hub zowel via spraakopdrachten als via het display bedienen. De spraakopdrachten activeer je door je zin te beginnen met “Hey Google of Okay Google”. Het apparaat biedt handsfree hulp bij allerlei zaken en geeft informatie wanneer je dat wil. Wat dat precies inhoudt, leg ik hieronder uit. Ik kan me namelijk voorstellen dat je heel benieuwd bent, wat kun je ermee?
De Google Nest Hub, wat kun je ermee?
Als eerste kun je de Google Nest Hub gebruiken om je foto’s te laten zien. Zo is het eigenlijk een digitaal fotolijstje. Gewoon leuk om neer te zetten in huis. Laat één foto staan, of laat ze ad random uit je fotoalbum voorbij komen. Ben je net op vakantie geweest en wil je de foto’s uit Spanje laten zien? Geef de spraakopdracht “Hey Google, laat mijn foto’s uit Spanje zien” en ze komen direct voorbij. Extra bijzonder: Google Nest Hub herkent ook objecten. Als je vraagt of hij de foto van de Eifeltoren wil laten zien, dan krijg je die meteen in je scherm. Handig!
Muziek
Natuurlijk kun je ook muziek afspelen met de Google Hub Nest. Of dat nou via Spotify is of Youtube, met een spraakopdracht van je favoriete nummer heb je meteen de muziek die jij wil horen. Weet je de titel niet precies? Als je een deel van het lied vraagt herkent hij het vaak ook. Als speaker is de Google Nest Hub net niet krachtig genoeg voor als je bijvoorbeeld een feestje hebt, maar er zijn diverse speakers die je kunt integreren met de Google Nest Hub. Zo hebben wij een Hay Sonos en deze kan vanaf juli samenwerken met Google. Superhandig!
In de keuken
Wij hebben de Google Nest Hub in de keuken staan. Dat is om meerdere redenen handig. Zo kan ik er recepten op bekijken, een timer instellen voor bijvoorbeeld een zachtgekookt eitje, maar je kunt er ook je boodschappen van een recept mee in je AH boodschappenlijstje laten zetten of even snel een filmpje oproepen waarbij je kunt zien hoe de asperges geschild moeten worden of hoe je een mango het snelst kunt snijden. Wist je trouwens dat je ook vier timers tegelijk kunt instellen? Eentje voor de pizza in de oven, eentje voor de focaccia, eentje voor je zachtgekookte eitje en eentje om niet te vergeten dat je nog iemand moet ophalen. Handig met een groot gezin!
Nieuws, weer en je agenda
Als je ‘s morgens opstaat wil je natuurlijk een aantal dingen weten. Hoe is het weer vandaag, zodat je weet wat je voor kleding moet uitkiezen, wat is het laatste nieuws en welke afspraken heb ik vandaag? Door middel van een spraakopdracht kun je dit meteen aan je Google Nest Hub vragen. Moet je wat verder weg, dan kun je ook nog vragen of er files zijn, je kunt iemand bellen en je kunt reminders in je agenda zetten. Ook in de slaapkamer is hij dus heel handig, bovendien reageert hij op licht en donker en is het scherm zelf ook nauwelijks zichtbaar als het licht uit gaat. Bovendien kun je ‘m instellen als wekker natuurlijk.
Vertaalfunctie van de Google Nest Hub
Wat ik zelf heel handig vind, is de vertaalfunctie. Je kunt bijvoorbeeld een Nederlandse zin inspreken en die in een van de 26 talen laten uitspreken door de Google Nest Hub. Vervolgens kan de persoon waar je mee in gesprek zit in zijn eigen taal antwoorden, wat de spraakcomputer weer voor jou vertaald naar het Nederlands. Oorspronkelijk is deze functie bedacht voor hotels, zodat ze met alle gasten kunnen communiceren, maar ik zie ook goede mogelijkheden voor scholen die regelmatig in gesprek moeten met buitenlandse ouders.
Grapjes van Google Nest Hub
Wat de kinderen hier vaak doen is dierengeluiden vragen aan de Google Nest Hub: bijvoorbeeld “Hey Google, hoe klinkt een olifant?”. Wat ik zelf grappig vind is vragen hoe ik er uit zie. Het antwoord ga ik niet verklappen, maar probeer het gerust een keer zelf uit als je ‘m hebt aangeschaft…
Integratie met de andere Google Nest producten
Natuurlijk blijft het niet bij dit leuke product, je kunt er namelijk ook rookmelders, een beveiligingssysteem, camera’s, een slimme thermostaat en zelfs een deurbel met camera op aansluiten. Stuk voor stuk heel behulpzame producten die je gezinsleven extra gemakkelijk maken.
Onze ervaring met de Google Nest Hub
Wij hebben de Google Nest Hub nu een paar dagen in gebruik en hij bevalt heel goed. De kinderen gebruiken ‘m vooral om te vragen hoe laat het is, wat voor weer het is om muziek af te spelen. Zelf gebruik ik ‘m veel als timer en kookwekker, om te kijken of er file is of om iets ingewikkelds te vragen terwijl ik sta te koken en geen tijd heb om zelf op internet te zoeken. Maik gebruikt ‘m ook voor zijn agenda en de boodschappen in de Appie app zetten. Maar dat laatste gaat nog niet altijd even soepel moet ik eerlijk zeggen. Op de een of andere manier verstaat Google mij beter dan mijn wederhelft. Onze ervaring met de Google Nest Hub is dus zeker positief, hij is nu al niet meer weg te denken in ons huishouden!
Waar koop je de Google Nest Hub?
Wil jij dit superhandige product ook in huis? Je kunt de Google Nest Hub kopen (vanaf 28 mei 2019) bij onder andere bol.com. Ik vind het zelf een ideaal vaderdagcadeau (naast natuurlijk de echte mannenlunch), de prijs valt namelijk erg mee met €129 en je hebt er zelf ook een heleboel aan. Ook alle andere Google Nest producten zijn daar te koop, ik kan de Google Home Mini (€39) voor de kinderen ook heel erg aanraden. Hier thuis luisteren ze daar muziek mee en ik kan ze vanaf beneden roepen om te komen eten of uit bed te komen via mijn iPhone door te zeggen: Hey Google, zeg aan iedereen KOM NU JE BED UIT! Ideaal toch?