Dartboard kopen

Dartboard kopen elektronischIeder jaar komt het WK darten weer terug. Nu hebben we in Nederland best een paar goede darters, waardoor best veel mensen dit volgen. Het is immers leuk om je eigen landgenoten te zien scoren in sport, dus ook de dartsport. Veel mensen raken ook geïnspireerd om zelf te gaan darten. Het is ook best een leuk spelletje om te doen. Je ontdekt bovendien dat het echt niet zo makkelijk is als het lijkt! Wil jij ook een dartboard kopen? In deze blog zet ik de regels op een rij en laat ik zien welke verschillende dartboarden er zijn.

Wat zijn de spelregels van darten?

Het spelletje is in feite simpel. Je hebt natuurlijk wel een dartboard nodig. En drie pijltjes. Officieel hoort het dartbord op 1.73 m van de grond te hangen en moet je op 2.37 m afstand staan om te gooien. Met kinderen kun je voor een andere afstand kiezen, omdat het anders te moeilijk is. Iedereen heeft bij de start van het spel 501 punten en die moet je zien weg te spelen. De laatste beurt moet je precies uitkomen, anders telt de beurt niet mee. Bull’s eye is 50 punten, de ring er omheen 25 punten. De smalle ring met groen en rood aan de buitenkant telt dubbel, de smalle ring aan de binnenkant telt zelfs driedubbel. Wie het eerst alle 501 punten heeft weggespeeld wint.

Dartboard kopen

Zoals gezegd is darten alleen mogelijk met een dartboard. Welk dartboard je kiest, is afhankelijk van je wensen. Wij hebben zelf een professioneeelektronisch dartboard. Wat ik daar handig aan vind, is dat het bord zelf rekent. Je stelt ‘m in op 501 punten en je score trekt hij er automatisch vanaf. Het voordeel daarvan is, dat je dus niet zelf hoeft te rekenen. Het nadeel is, dat hij niet altijd even nauwkeurig is. Op een “gewoon” dartboard blijven pijltjes makkelijker zitten en heb je dus minder snel dat een pijltje bounced. Ondanks dat vinden wij het nog steeds wel een prettig dartboard en kan ik het zeker aanraden. Voor kinderen is het ideaal.

dartboard voor kinderen elektronisch

Professioneel dartboard

Kies je liever voor een gewoon, niet elektronisch, maar professioneel dartboard, dan is daar ook wat voor te zeggen. Oudere kinderen leren in ieder geval goed rekenen op die manier, want ze moeten dat zelf doen. Ze worden er snel handig in, want doordat ze steeds dezelfde combinaties moeten uitrekenen weten ze op den duur snel uit hun hoofd wat triple 16 is of dubbel 20. Oefenen ze ook nog met de tafels!

Geschiedenis van darten

Misschien nog leuk om te weten is dat darten al heel oud is. Er is zelfs documentatie bekend uit 1530, maar mogelijk is het nog veel ouder. Er wordt vermoed dat vroeger de soldaten uit tijdverdrijf op de achterzijde van een wijnton speren gooiden en later tegen een houten boomstam. Later gebeurde dit ook binnen, maar dan met een soort nagemaakte vogel met een snaveltje. Vandaar dat het ook wel vogeltjepik werd genoemd. Uiteraard werd het ‘t meest gespeeld in Engeland, maar inmiddels is het in veel meer landen populair.

Dartboards vergelijken

Zoals al eerder aangegeven zit er veel verschil tussen dartboards. Er zijn speciale dartboards voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Elektronisch of gewoon. Deze verschillen ook enorm in prijs. Het is dus aan jou om te kijken wat je er aan uit wil geven en wat voor dartboard je wil kopen. Dingen om op te letten zijn in elk geval dat je goede pijltjes kiest en voldoende pijltjes. Pijltjes aan elkaar over moeten geven is heel vervelend, zorg dus altijd dat je 6 pijltjes hebt. Die kun je ook los kopen, en je kunt zelfs de voorkantjes los kopen, want die beschadigen na veelvuldig gebruik. Als je slechte pijltjes hebt, zul je het spel snel niet meer leuk vinden, dus kies voor professionele pijltjes en zorg dat je altijd een voorraad met extra voorkantjes hebt.

dart board kopen niet elektronisch

 

Vorig artikelOud & nieuw versiering
Volgend artikelVoetbalplaatjes actie Albert Heijn
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in