Een chocoladetaart recept, snel klaar en slechts 5 ingrediënten, bestaat dat? Jazeker! Ik bakte het met de kinderen in de meivakantie en dat was leuk om te doen, maar vooral heel erg lekker! En het leukste was: het was enorm makkelijk om te maken. Ik had gewoon alles in huis, dus we konden zo aan de slag. Zonder boodschappen te doen.
Lees ook: Recept supersnelle mousse van Nutella
Inhoudsopgave
Chocoladetaart recept, snel klaar en slechts 5 ingrediënten
Dit chocoladetaart recept is ook heel handig als je plotseling visite krijgt en je hebt niks lekkers in huis. Ik had geen chocolade in huis, dus in plaats daarvan gebruikte ik chocopasta. Ik heb tegenwoordig Uno Penotti, hazelnootpasta die palmolie vrij is. Dat is wel zo fijn, want palmolie is niet zo gezond en ook niet duurzaam. Even een gratis tip dus tussendoor. Maar goed, het kan met iedere chocopasta en het kan ook met gesmolten chocolade natuurlijk.
Dit heb je nodig
In de titel van deze blog gaf ik het al aan: er zijn slechts 5 ingrediënten nodig voor deze snelle chocoladetaart! Het meeste heb je waarschijnlijk gewoon in huis: of in de koelkast, of in de voorraad kast. Grote kans dus dat je er niet de deur voor uit hoeft. Maar wat zijn die ingrediënten dan? Ik ga het je vertellen.
- 4 eieren
- 600 gram Uno Penotti of andere chocopasta (of gesmolten chocolade)
- 65 gram bloem
- 1 el boter
- optioneel: hazelnoten (dit taartje is namelijk ook lekker zonder)
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de eieren en de chocopasta met een mixer en voeg de bloem toe. Mix op de lage stand de bloem er goed doorheen. Vet de springvorm (van 20 cm, wij gebruikten 2 kleine van 10 cm) in met boter en bestrooi met wat bloem, zodat de taart er straks makkelijk uit komt. Doe het mengsel nu in de springvorm en zet in het midden van de oven. Maak bovenop eventueel nog een rondje van hazelnoten. Bak gaar in ongeveer 30 minuten. Check of de taart klaar is met een sateprikker en laat dan afkoelen. Besmeer eventueel de zijkant met chocopasta en plak daar gehakte hazelnoten tegen. Serveren kan koud of warm! Smakelijk 🙂